Utorok, 22. október, 2019 | Meniny má Sergej

Domácnosti môžu ušetriť, ak si dajú svoje plynové spotrebiče skontrolovať

Súčasná hospodárska situácia kladie na domácnosti čoraz väčšie nároky v oblasti úspory energií. Zásadný vplyv na hospodárnosť a bezpečnosť prevádzky plynových spotrebičov v domácnostiach má aj ich údržba

Súčasná hospodárska situácia kladie na domácnosti čoraz väčšie nároky v oblasti úspory energií. Zásadný vplyv na hospodárnosť a bezpečnosť prevádzky plynových spotrebičov v domácnostiach má aj ich údržba. Súčasťou starostlivosti o plynové spotrebiče v domácnostiach sú pravidelné kontroly formou preventívnych prehliadok. Preventívnou prehliadkou svojho spotrebiča si zabezpečíte vyššiu energetickú efektívnosť, hospodárnosť prevádzky a predĺžite životnosť vašich plynových spotrebičov, čím ušetríte nemalé finančné prostriedky.

Preventívnou prehliadkou vášho plynového spotrebiča nielen zvýšite jeho hospodárnosť a  prevádzkovú bezpečnosť, ale zároveň prispejete k zníženiu produkcie emisií, čím pomôžete chrániť životné prostredie. SPP v spolupráci s Aliančnými partnermi SPP a ich servisnými spoločnosťami pripravil pre svojich zákazníkov službu Preventívne prehliadky plynových spotrebičov. Preventívne prehliadky plynových spotrebičov sú určené pre všetky typy plynových spotrebičov používaných v domácnostiach, ktorým už skončila záručná lehota stanovená zákonom alebo výrobcom.

Zavolaním na Zákaznícku linku SPP 0850 111 363, návštevou ktoréhokoľvek Zákazníckeho centra SPP alebo prostredníctvom internetovej stránky www.sppbezpecne.sk vám na základe vami zadaných kritérií (značka a typ spotrebiča, okres) poskytneme zoznam spoločností, ktoré:

• vykonajú prehliadku na vašom plynovom kotle (klasickom aj kondenzačnom) alebo plynovom ohrievači vody,
  • vykonajú preventívnu prehliadku vášho plynového spotrebiča do 10 kalendárnych dní od dátumu objednania tejto služby, pokiaľ sa nedohodnete inak,
  • dodržia rozsah prehliadky stanovený pre daný typ spotrebiča výrobcom alebo bežnou praxou.

Výrobcovia plynových spotrebičov používaných v domácnostiach (plynové kotly a ohrievače vody) odporúčajú interval pravidelnej kontroly a údržby po uplynutí ich záručnej lehoty raz ročne.

Pokiaľ máte plynový spotrebič, ktorého poslednú prehliadku vám vykonali pred viac ako rokom, neváhajte a kontaktujte servisnú spoločnosť za účelom vykonania Preventívnej prehliadky plynového spotrebiča. Aby nebol odstavením plynových spotrebičov narušený váš komfort a pohoda bývania, je najvhodnejšie uskutočniť preventívnu prehliadku plynových spotrebičov práve v nadchádzajúcom období - po  vykurovacej sezóne.

www.sppbezpecne.sk

Ako jazdí VW T-Roc s výkonom 300 koní?

Zaviedli nás na tie najkrajšie šoférske cesty v južnom Francúzsku, aby sme si vyskúšali nový T-Roc R.

IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Tretia časť

Ítečkári sa v tom čase fotili všade, len nie za počítačmi.

V prvom roku fixný výnos až do 8,5 % ročne

Vybrané dlhopisy teraz nakúpite s výnimočným benefitom