Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Radíme vám: Je možné preniesť si aj číslo pevnej linky?

Preniesť si telefónne číslo pevnej linky môže byť výhodné, len málo ľudí však o nej vie.

Čitatelia sa na nás obracajú s otázkou, či je možné v čase mobilnej prenositeľnosti preniesť si aj číslo pevnej linky, v prípade, že sa rozhodnú využiť ponuku niektorého z poskytovateľov pevných liniek.

Zistili sme, že táto možnosť existuje, aj keď sa o nej veľmi nediskutuje a preto o tejto možnosti verejnosť málo vie. Pritom Takmer 9 z 10 užívateľov pevnej linky by si v prípade zmeny operátora chcelo svoje domáce telefónne číslo ponechať.

Prenesenie čísla pevnej linky funguje na rovnakom princípe, ako v prípade prenosu čísla mobilného. Ide o rýchly a jednoduchý proces. Žiadosť o prenesenie čísla spíšete hneď pri aktivácií nového volacieho programu u operátora, ktorého ste si zvolili. Stačí sa preukázať platným občianskym preukazom, prípadne ak ste cudzinec cestovným pasom. Ak ide o právnickú osobu, musíte predložiť aj výpis z obchodného registra. Akonáhle doterajší operátor potvrdí uvoľnenie vášho čísla z jeho siete, nový operátor zabezpečí podľa možnosti čo najrýchlejší prenos. Operátori sú povinní uskutočniť prenos do 5 pracovných dní.

Ak teda radi trávite veľa času „na dráte“ a rozhodli ste sa pre výhodnejšiu pevnú linku u iného operátora, určite to nie je strata času, pretože zmena môže byť veľmi prospešná. V konečnom dôsledku môže znamenať výraznú úsporu na vašich mesačných faktúrach a pritom nemusíte vôbec meniť svoje dlhoročné telefónne číslo na aké ste roky zvyknutý.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line