Radíme vám: Je možné preniesť si aj číslo pevnej linky?

Preniesť si telefónne číslo pevnej linky môže byť výhodné, len málo ľudí však o nej vie.

Čitatelia sa na nás obracajú s otázkou, či je možné v čase mobilnej prenositeľnosti preniesť si aj číslo pevnej linky, v prípade, že sa rozhodnú využiť ponuku niektorého z poskytovateľov pevných liniek.

Zistili sme, že táto možnosť existuje, aj keď sa o nej veľmi nediskutuje a preto o tejto možnosti verejnosť málo vie. Pritom Takmer 9 z 10 užívateľov pevnej linky by si v prípade zmeny operátora chcelo svoje domáce telefónne číslo ponechať.

Prenesenie čísla pevnej linky funguje na rovnakom princípe, ako v prípade prenosu čísla mobilného. Ide o rýchly a jednoduchý proces. Žiadosť o prenesenie čísla spíšete hneď pri aktivácií nového volacieho programu u operátora, ktorého ste si zvolili. Stačí sa preukázať platným občianskym preukazom, prípadne ak ste cudzinec cestovným pasom. Ak ide o právnickú osobu, musíte predložiť aj výpis z obchodného registra. Akonáhle doterajší operátor potvrdí uvoľnenie vášho čísla z jeho siete, nový operátor zabezpečí podľa možnosti čo najrýchlejší prenos. Operátori sú povinní uskutočniť prenos do 5 pracovných dní.

Ak teda radi trávite veľa času „na dráte“ a rozhodli ste sa pre výhodnejšiu pevnú linku u iného operátora, určite to nie je strata času, pretože zmena môže byť veľmi prospešná. V konečnom dôsledku môže znamenať výraznú úsporu na vašich mesačných faktúrach a pritom nemusíte vôbec meniť svoje dlhoročné telefónne číslo na aké ste roky zvyknutý.

Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike

Najobľúbenejšiu slovenskú bagetu, debrecínsku, vyrábajú na strednom Slovensku.

Bayer posilňuje svoju značku

Dynamické, otvorené, osobné...To sú aktuálne atribúty inovovaného loga spoločnosti Bayer.

Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka

Advokátska kancelária Ružička Csekes sa za viac ako 25 rokov vyprofilovala na jednu z najväčších kancelárií na Slovensku.

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.