Filmový svet vo vysokom rozlíšení vstupuje do súkromia

Čísla neklamú! Napriek hospodárskej kríze, ktorá dostáva do červených čísel viaceré priemyselné odvetvie, štatistiky predaja nosičov filmov potvrdzujú, že záujem o tento sortiment kríza nepostihla.

Čísla neklamú! Napriek hospodárskej kríze, ktorá dostáva do červených čísel viaceré priemyselné odvetvie, štatistiky predaja nosičov filmov potvrdzujú, že záujem o tento sortiment kríza nepostihla.

Vďaka novým technológiám sa film stal dobre predajným artiklom pre bežných spotrebiteľov. A hoci lacné filmy na kotúčoch DVD priam zaplavili novinové stánky, štatistiky potvrdzujú, že vyznávači dobrého obrazu a zvuku v Európe siahajú po Blu-ray diskoch alebo po formáte HD DVD, a to v pomere asi 3:1, o čo sa pričinili filmové štúdiá, keďže väčšina  najvýznamnejších uprednostňuje Blu-raydisky.

Slovenskí priaznivci filmu kopírujú svetový trend: čoraz viac kupujú filmy prostredníctvom internetu,v e-shopoch. Jeden z najžiadanejších - FILMY.SME.SK- je integrovaný do portálu www.sme.sk. Prevádzkovateľom tohto obchodu je v spolupráci so sme.sk marketingová a obchodná spoločnosť AMONIT,s. r. o., zameraná na internetové projekty, reklamu na internete (SEO, PPC reklama, e-mailing).

Stránky FILMY.SME.SK umožňujú orientovať sa vo filmovej ponuke podľa rôznych kategórií, či už podľa typu nosiča DVD,Blu-ray - obsahujú kompletnú ponuku filmov Blu-ray, ktoré vyšli na Slovensku, podľa balenia - filmové kolekcie, DVD v kartóne alebo počítačové hry o filme či využívať bazár filmov. Ponúkané filmy sú členené podľa žánrov, ceny i typu produktu. Bohaté informácie o domácich i svetových filmoch ponúkajú filmové správy (Filmnews).

Štandardy vyspelých krajín sa udomácňujú aj na Slovensku - filmy smerujúce do distribúcie sú vydávané na DVD a súčasne aj na Blu-ray diskoch. Takúto podobu má kinohit Anjelia démoni, ale aj staršie filmy v novej digitálnej kvalite s pridanými bonusmi (Gladiátor). Blu-ray verziu získava aj veľkofilm Bathory. A tak sa môže stať, že nás počas vianočných sviatkov z obrazovky osloví Jánošík či pani Báthorička.

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.