Streda, 16. október, 2019 | Meniny má Vladimíra

Filmový svet vo vysokom rozlíšení vstupuje do súkromia

Čísla neklamú! Napriek hospodárskej kríze, ktorá dostáva do červených čísel viaceré priemyselné odvetvie, štatistiky predaja nosičov filmov potvrdzujú, že záujem o tento sortiment kríza nepostihla.

Čísla neklamú! Napriek hospodárskej kríze, ktorá dostáva do červených čísel viaceré priemyselné odvetvie, štatistiky predaja nosičov filmov potvrdzujú, že záujem o tento sortiment kríza nepostihla.

Vďaka novým technológiám sa film stal dobre predajným artiklom pre bežných spotrebiteľov. A hoci lacné filmy na kotúčoch DVD priam zaplavili novinové stánky, štatistiky potvrdzujú, že vyznávači dobrého obrazu a zvuku v Európe siahajú po Blu-ray diskoch alebo po formáte HD DVD, a to v pomere asi 3:1, o čo sa pričinili filmové štúdiá, keďže väčšina  najvýznamnejších uprednostňuje Blu-raydisky.

Slovenskí priaznivci filmu kopírujú svetový trend: čoraz viac kupujú filmy prostredníctvom internetu,v e-shopoch. Jeden z najžiadanejších - FILMY.SME.SK- je integrovaný do portálu www.sme.sk. Prevádzkovateľom tohto obchodu je v spolupráci so sme.sk marketingová a obchodná spoločnosť AMONIT,s. r. o., zameraná na internetové projekty, reklamu na internete (SEO, PPC reklama, e-mailing).

Stránky FILMY.SME.SK umožňujú orientovať sa vo filmovej ponuke podľa rôznych kategórií, či už podľa typu nosiča DVD,Blu-ray - obsahujú kompletnú ponuku filmov Blu-ray, ktoré vyšli na Slovensku, podľa balenia - filmové kolekcie, DVD v kartóne alebo počítačové hry o filme či využívať bazár filmov. Ponúkané filmy sú členené podľa žánrov, ceny i typu produktu. Bohaté informácie o domácich i svetových filmoch ponúkajú filmové správy (Filmnews).

Štandardy vyspelých krajín sa udomácňujú aj na Slovensku - filmy smerujúce do distribúcie sú vydávané na DVD a súčasne aj na Blu-ray diskoch. Takúto podobu má kinohit Anjelia démoni, ale aj staršie filmy v novej digitálnej kvalite s pridanými bonusmi (Gladiátor). Blu-ray verziu získava aj veľkofilm Bathory. A tak sa môže stať, že nás počas vianočných sviatkov z obrazovky osloví Jánošík či pani Báthorička.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.

Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie

Trápi vás po každej sezóne otázka, čo robiť s ojazdenými gumami? Riešenie je jednoduché, vráťte ich distribútorom.