Veľký test autoservisov prvýkrát na Slovensku. Vyhrala Škoda!

Prvý veľký test autoservisov sa uskutočnil aj na Slovensku. Kvalitu servisných prehliadok preverila inšpekčná organizácia TOPTEST.

Do testovania bolo zapojených 16 autorizovaných a 16 neautorizovaných autoservisov po celom Slovensku. Testovacím vozidlom sa stala Škoda Fabia, ktorá je najbežnejším autom na trhu a značka Škoda má zároveň najrozsiahlejšiu sieť servisov. Autorizované servisy boli do testu vylosované, neautorizované boli vybraté na základe ich veľkosti a technického vybavenia.

Výsledky testu odhalili zásadné kvalitatívne rozdiely medzi autorizovanými a neautorizovanými servismi, a to už pri odovzdávaní auta do servisu. Ani jeden z neautorizovaných servisov neinformoval zákazníka o predbežnej cene, ani mene prijímacieho technika. Autorizované servisy túto podmienku splnili na 100 %.

Kritickým sa stalo aj prevzatie vozidla po prehliadke. V autorizovaných servisoch boli uskutočnené práce a vyúčtovanie prehľadne zdokumentované. U neautorizovaných bol zoznam vykonaných úkonov údržby k dispozícii iba v 19 % prípadov a zväčša nedodržali ani sľúbenú dĺžku prehliadky. Avizovaný termín ukončenia prác dodržala menej ako polovica neautorizovaných servisov.

Najdôležitejšie zistenie sa týka kvality a ceny. Testom bola preukázaná vysoká úspešnosť autorizovaných servisov pri odstraňovaní porúch v rámci úkonov pravidelnej údržby, zákazník tiež ocení používanie originálnych náhradných dielov. Ukázalo sa, že neautorizované servisy nie vždy vykonajú všetky predpísané úkony správne. Priemerná úspešnosť v technickej časti testu bola u autorizovaných servisov na úrovni 80 %, u nezávislých iba 27 %. Napriek týmto zisteniam boli rozdiely v cene prehliadky minimálne. Celková cena sa líšila len o 22 eur.

Výsledky testu preukázali, že autorizované servisy poskytujú majiteľom áut kvalitné služby a uplatňujú správne pracovné postupy, pričom v porovnaní s neautorizovaným servisom je rozdiel ceny minimálny.

Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy

Vianoce sú nielen kresťanským sviatkom, ale aj časom pre rodinnú pohodu, odpočinok a v neposlednom rade aj dobré jedlá.

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.

Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?

Aké pivo majú Nemci najradšej a vedia vôbec správne načapovať plzničku?

Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vianočné vydanie SME s knihou len za 4,99 €.