Nedeľa, 26. jún, 2022 | Meniny má Adriána

200 tisíc motoristov sa chystá zmeniť poisťovňu, ďalší zvažujú

Vypovedať zmluvu o povinnom zmluvnom poistení (PZP) a prejsť do inej poisťovne môže v tomto polroku až jedna štvrtina majiteľov motorových vozidiel.

Vypovedať zmluvu o povinnom zmluvnom poistení (PZP) a prejsť do inej poisťovne môže v tomto polroku až jedna štvrtina majiteľov motorových vozidiel. Kým bezmála 200 tisíc z nich hovorí o tom, že tak pravdepodobne urobí, ďalších vyše 320 tisíc je nerozhodnutých. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu poisťovne Genertel.

Tento vysoký počet odráža fakt, že v súčasnosti má stále zhruba jedna tretina z celkového počtu takmer 2,2 milióna poistených vozidiel poistenie začínajúce 1. januára. Pre ich majiteľov to znamená, že posledným dňom na doručenie výpovede starej poistky je pondelok 21. novembra. Týmto krokom získajú možnosť vybrať si z ponuky poisťovní tú najvýhodnejšiu. Práve cena je totiž najdôležitejším dôvodom na zmenu poisťovne. Uviedlo to až 68 % motoristov, ktorí sa chystajú zmeniť poisťovňu. Ďalších 15 % chce zmeniť poisťovňu preto, aby získali lepšie podmienky. Okrem ceny to môžu byť asistenčné služby, či komfort pri uzatváraní poistenia.

Zmena poisťovne je už pre motoristov omnoho jednoduchšia, ako v minulosti. Nemusia už formulovať výpoveď zmluvy a obávať sa, či ju majú správne. Napríklad na stránke http://poistenie.sme.sk/pzp/vypoved.aspx je umiestnený bezplatný generátor výpovedí. Motorista len zadá svoje údaje do formulára, zvolí poisťovňu v ktorej chce ukončiť svoje PZP a po jednom kliku myšou mu systém vygeneruje výpoveď, ktorú stačí vytlačiť a zaslať poštou alebo doručiť do poisťovne čo najskôr.

Aktuálne možu na poistenie.sme.sk vodiči získať aj ZĽAVU AŽ DO 20 % v rámci akciovej ponuky platnej len do polnoci utorka 15. novembra 2011. “Ak do tohto dátumu výpovedia zmluvu v inej poisťovni, zavolajú na 0850 555 555 a povedia heslo VÝPOVEĎ ako bonus dostanú extra zľavu 5 %“, povedal Samuel Martiš z marketingu poisťovne Genertel, ktorá zapezpečuje službu poistenie.sme.sk

Viac info na poistenie.sme.sk

Službu poistenie.sme.sk zabezpečuje Poisťovňa Genertel.sk

Kto je Genertel.sk:

• Poisťovňa Genertel je prvá výlučne online poisťovňa.
  • Genertel je súčasťou medzinárodnej skupiny Generali Group, do ktorej patrí aj poisťovňa Generali Slovensko. Je však potrebné zdôrazniť, že PZP Generali Slovensko nie je totožný produkt s PZP Genertel. Tieto dve poisťovne áut pôsobia na slovenskom trhu oddelene a nezávisle. Obe spoločnosti sú členmi skupiny Generali PPF Holding, spoločného podniku skupiny PPF Group a skupiny Generali v krajinách strednej a východnej Európy.
  • Generali Group je tretí najväčší Európsky poskytovateľ poistenia, ktorého 100% vlastníkom je Generali Providencia so sídlom v talianskom Trieste. O dôveryhodnosti spoločnosti svedčí aj jej úspešné etablovanie vo viacerých európskych krajinách, napr. v Nemecku pod názvom CosmoDirekt, v Taliansku a v Maďarsku pod názvom Genertel a vo Francúzsku.
  • Genertel poisťovňa a.s., pobočka poisťovne iného členského štátu je evidovaná v zozname NBS "Poisťovne z iných členských štátov EÚ poskytujúce svoje služby na území SR na základe slobodného poskytovania služieb" pod poradovým číslom 9.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Prerastená tráva, veľký pozemok, svahovitý terén. Takéto podmienky nezvládne akákoľvek kosačka, no s bubnovou to bude hračka.

INZERCIA 24. jún

V Základnej škole na Drábovej ulici sa bude od budúceho roka vzdelávať 41 zdravotne znevýhodnených detí.

24. jún

Vyjadril sa prednosta Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Peter Polan, PhD., MPH