ESET vydal piatu generáciu svojich vlajkových produktov

BRATISLAVA – Spoločnosť ESET, líder v proaktívnej ochrane pred kybernetickými hrozbami, uviedla nové verzie svojich vlajkových produktov: ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5.

BRATISLAVA – Spoločnosť ESET, líder v proaktívnej ochrane pred kybernetickými hrozbami, uviedla nové verzie svojich vlajkových produktov: ESET Smart Security 5ESET NOD32 Antivirus 5. Piata generácia týchto produktov ponúka vyspelejšiu detekčnú technológiu spolu s viacvrstvovými bezpečnostnými funkciami. ESET je priekopníkom v oblasti boja proti malware už od roku 1992, pričom získal najvyšší počet prestížnych ocenení nezávislej testovacej organizácie Virus Bulletin „VB100“ za sebou.

Ešte pred oficiálnym uvedením finálneho produktu si testovacie verzie piatej generácie našich produktov stiahli vyše štyri milióny používateľov. Po dôkladnom testovaní a mesiacoch vývoja sme radi, že môžeme našim zákazníkom predstaviť úplne nové produkty ESET NOD32 Antivirus a ESET Smart Security 5,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko a dodáva: „S novými integrovanými technológiami ako sú ESET Live Grid a Advanced HIPS ponúkame našim zákazníkom ešte vyššiu mieru zabezpečenia ako kedykoľvek predtým. V ESETe sa usilujeme našim klientom poskytnúť technologicky vyspelé produkty využívajúce tie najnovšie inovácie, preto už teraz pracujeme na vývoji ďalších generácií“.

ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5 ponúkajú množstvo nových a zdokonalených funkcií, medzi tých 5 najvýznamnejších patrí:

• ESET Live Grid, ochranná technológia fungujúca na báze cloud-computing
  • Nové ovládanie prenosných médií – umožňuje detailnejšiu kontrolu externých zariadení
  • Rodičovský zámok (iba ESET Smart Security 5)
  • Vyspelý systém ochrany proti infiltrácii –  Advanced HIPS
  • Herný režim

K revolučnej zmene došlo v technologickom nástroji v minulosti nazývanom ThreatSense.Net, ktorý pracuje na báze modelu cloud a využíva dáta od užívateľov produktov ESET z celého sveta. Táto technológia sa teraz nazýva ESET Live Grid a ponúka optimalizáciu skenovania na zoznamu „bezpečných“ súborov. Reputácia na základe režimu cloud je ďalšou metódou využívanou najnovšou generáciou produktov ESET. Umožňuje zistiť či je daný objekt bezpečný alebo nie. Výsledkom je vyššia presnosť pri detekcií hrozieb a zároveň vyššia rýchlosť skenovania.

Pravidelné štatistiky počítačových hrozieb, ktoré spoločnosť zverejňuje každý mesiac, dokazuje, že práve prenosné médiá sú stále väčším šíriteľom malware. USB médiá môžu preniesť  vírus aj bez toho, aby bolo PC pripojené k internetu. Funkcia kontroly externých médií používateľa automaticky vyzve, aby si nechal skontrolovať obsah všetkých flashových pamätí (USB, SD), firewire, CD či DVD, čím zablokuje konkrétne hrozby, ktoré by sa mohli do systému dostať prostredníctvom týchto médií. Užívateľ vďaka tejto funkcii dokáže prenosné médiá zakázať alebo povoliť, a to na základe typu média, výrobcu, veľkosti a ďalších znakov. Popritom je možné nastavovať alebo blokovať rôzne povolenia pre čítanie a zápis na médiá.. Tieto obmedzenia sa dajú nastaviť podľa konkrétneho používateľa alebo skupiny používateľov. Používateľ sa môže rozhodnúť prístup zablokovať a vytvoriť si vlastný zoznam „povolených“ prenosných zariadení.

Rodičovský zámok umožňuje blokovať stránky, ktoré obsahujú potenciálne škodlivý obsah pre deti a mladistvých, pričom sa dajú dopredu nastaviť kategórie stránok, ktoré sa majú zablokovať. Zároveň sa dá nastaviť „rola“ pre každý užívateľský účet, pričom z týchto účtov môže byť definovaný vlastný zoznam kategórií a tie je možné buď povoliť alebo zakázať.

Advanced Host-based Intrusion Prevention System (HIPS)  ponúka ďalšiu vrstvu zabezpečenia a technologicky zdatným  používateľom umožňuje si upraviť správanie celého systému či iba jeho časti. Používateľ si môže definovať pravidlá pre systémové registre, procesy, aplikácie a súbory.

Hráči počítačových hier zas ocenia funkcionalitu herného režimu, ktorý uvedie softvér od ESETu do tichého režimu a zabráni zobrazovaniu vyskakovacích okien, aby sa maximálne šetril výkon systému a zážitok z hry bol čo najintenzívnejší. Vďaka tomu hráč hrá bez prerušenia a plne sa sústredí na úlohy, ktoré bežia v režime celej obrazovky. „Skvelý výkon a eliminácia dopadu na kvalitu hry: to sú dve základné veci, podľa ktorých si vyberám antivírový program  - a preto mám plnú dôveru v ESET,“ hovorí Marcel “k1llsen” Paul, špičkový hráč počítačových hier a člen najvyššej hráčskej ligy ESC v Nemecku.

Používatelia bezpečnostných riešení spoločnosti ESET ocenia lepšiu použiteľnosť a prehľadnejšie používateľské rozhranie, ktoré je teraz intuitívnejšie a lepšie sa v ňom bude orientovať aj úplný nováčik.

Viac informácií o ďalších funkciách a výhodách riešení ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5 nájdete na adresách: http://www.eset.com/sk/domacnosti/produkty/smart-security a http://www.eset.com/sk/domacnosti/produkty/antivirus

O spoločnosti ESET

Spoločnosť ESET, založená v roku 1992, je svetovým výrobcom bezpečnostného softvéru pre firemnú klientelu a domácnosti. Je lídrom na trhu proaktívnej detekcie počítačových hrozieb. ESET NOD32 Antivirus drží rekord v počte ocenení VB100  testu britského Virus Bulletin, vysoko-rešpektovanej nezávislej testovacej organizácie.

ESET sídli v Bratislave, regionálne pobočky má v Prahe, ČR; San Diegu, USA; Buenos Aires, Argentína a Singapure. Výskumné centrá ESET pre analýzu malware sú okrem Bratislavy aj v Košíciach, v San Diegu, v Prahe, poľskom Krakove, kanadskom Montreale a v Moskve. ESET má zastúpenie vo viac ako 180 krajinách sveta.

Firma už niekoľko rokov patrí podľa rebríčka Deloitte Technology Fast 500 EMEA medzi najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v regióne Európy, Blízkeho východu a Afriky. Týždenník Trend ocenil v roku 2008, 2009 a 2010 ESET titulom Firma roka.

Atos a Google Cloud nadviazali globálne partnerstvo

Podnikom vďaka tomu poskytnú bezpečný hybridný cloud, riešenia pre spoluprácu i strojové učenie

Košice majú svoju prvú Kozlovnu s najdlhším výčapom

Majestátna socha kozla pozerajúceho sa na všetkých naokolo, kovový reliéf s kopýtkami na stenách či jeden z najdlhších výčapov.

V špeciálnom kole sú vyčlenené 4 milióny € pre kotly a čerpadlá

Ak chcete príspevok z projektu Zelená domácnostiam, o poukážku žiadajte v máji.

NBS od leta opäť sprísňuje hypotéky. Viete čo vás čaká?

Od 1. júla 2018 sa opäť sprísňujú pravidlá hypoték. Ak ste doteraz váhali, či kúpiť nehnuteľnosť, rozhodnite sa čím skôr.