Platnosť ročných diaľničných známok pre rok 2011 končí už zajtra

Ak si dnes alebo zajtra nekúpite novú diaľničnú známku platnú pre rok 2012, už v stredu vás môžu na diaľnici policajti pokutovať.A to až do výšky 140 eur na mieste alebo až do 700 v správnom konaní.

Ak si dnes alebo zajtra nekúpite novú diaľničnú známku platnú pre rok 2012, už v stredu vás môžu na diaľnici policajti pokutovať. A to až do výšky 140 eur na mieste alebo až do 700 v správnom konaní. Samotná ročná známka pritom stojí 50 eur.

Neoplatí sa ani spoliehať na to, že policajti nebudú v tieto dni známky kontrolovať. Už minulý týždeň totiž na diaľnici D1 na odpočívadle Triblavina kontrolovali okrem iných povinností aj diaľničné známky. A možno očakávať, že kontroly sa po 1. februári ešte zostria.

„Odporúčame vodičom, aby si nenechávali kúpu diaľničnej známky na poslednú chvíľu a zakúpili si ju napríklad pri najbližšom tankovaní,“ hovorí Samuel Martiš z poisťovne Genertel, ktorá zabezpečuje službu poistenie.sme.sk. Súťaže chtiví motoristi však môžu 50 eur za ročnú známku ušetriť. Stačí, ak navštívia stránku poistenie.sme.sk a vypočítajú si, koľko by ich stálo povinné zmluvné poistenie (PZP) v tejto online poisťovni. Ak zadajú svoju skutočnú e-mailovú adresu, majú šancu každý deň vyhrať jednu slovenskú ročnú diaľničnú známku. Súťaž prebieha už len dnes a zajtra, teda  do 31. januára.

A ak padnete na zadok z ceny PZP v Generteli, nie je nič ľahšie, ako poistenie rovno online za pár minút uzatvoriť. Správnou stránkou pre PZP je poistenie.sme.sk, kto uprednostňuje telefonický kontakt, môže uzatvoriť poistenie aj telefonicky na 0850 555 555.

Ceny diaľničných známok v roku 2012 (SR)

Ročná

50 eur

Mesačná

14 eur

10-dňová

10 eur

Pokuta za jazdu bez známky (na mieste / v správnom konaní)

až do 140 eur /
až do 700 eur

Službu poistenie.sme.sk zabezpečuje Poisťovňa Genertel.sk

Kto je Genertel.sk:

• Poisťovňa Genertel je prvá výlučne online poisťovňa.
  • Genertel je súčasťou medzinárodnej skupiny Generali Group, do ktorej patrí aj poisťovňa Generali Slovensko. Je však potrebné zdôrazniť, že PZP Generali Slovensko nie je totožný produkt s PZP Genertel. Tieto dve poisťovne áut pôsobia na slovenskom trhu oddelene a nezávisle. Obe spoločnosti sú členmi skupiny Generali PPF Holding, spoločného podniku skupiny PPF Group a skupiny Generali v krajinách strednej a východnej Európy.
  • Generali Group je tretí najväčší Európsky poskytovateľ poistenia, ktorého 100% vlastníkom je Generali Providencia so sídlom v talianskom Trieste. O dôveryhodnosti spoločnosti svedčí aj jej úspešné etablovanie vo viacerých európskych krajinách, napr. v Nemecku pod názvom CosmoDirekt, v Taliansku a v Maďarsku pod názvom Genertel a vo Francúzsku.
  • Genertel poisťovňa a.s., pobočka poisťovne iného členského štátu je evidovaná v zozname NBS "Poisťovne z iných členských štátov EÚ poskytujúce svoje služby na území SR na základe slobodného poskytovania služieb" pod poradovým číslom 9.

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.