SME varí lepší Guláš: Najzábavnejšie miesto na slovenskom webe

Tumbleblog Gulas.SME.sk od spustenia rastie, aj preto prináša niekoľko noviniek a vylepšení

Takmer pol roka má slovo Guláš na slovenskom internete druhý význam. Guláš SME (www.gulas.sme.sk) je kotlom, do ktorého užívatelia pridávajú najvtipnejšie obrázky či videá do prehľadného prúdu. Prísady môžu sami vytvárať. Editorom služby je Samo Trnka z TV SME a pomáha, aby Guláš chutil čoraz viac ľuďom.

Guláš nahradil dlhoročnú sekciu Zábava SME a jej úspech dokázal zvýšiť. V roku 2011 zvyklo na Zábavu chodiť asi 30 tisíc ľudí mesačne. Guláš SME prilákal v prvom celom mesiaci prevádzky (december 2011) približne toto číslo, postupne stúpal a v marci ho aspoň raz mesačne navštívilo cez 117 tisíc ľudí. Spolu zobrazili cez 1,25 milióna stránok.

gulas_vyvoj_ru-r824.jpg

Podľa marcového auditu návštevnosti Gemius Research sa Guláš zaradil medzi TOP 10 nespravodajských služieb webovej skupiny SME. V marci by sa nad hranicou 100 tisíc reálnych užívateľov umiestnil aj bez zmeny metodiky auditu.

Aj pre úspech prichádzajú na Guláš novinky. Ľudia do svojich Gulášov najviac žiadali menej duplicitného obsahu, preto ich môže potešiť nový systém jeho detekcie. Viac možností dostanú komentáre a pribudli aj žiadané animované obrázky v súboroch GIF. Po testoch používania našlo niekoľko ďalších prvkov na webe nové miesto.

Návštevníci SME vytvárajú a zverejňujú obsah na úspešných projektoch ako Blog SME či Vybrali SME. Guláš je po čase výrazným prírastkom do tejto skupiny. Uživateľský obsah ako celok (887 tisíc RU v marci) je po Spravodajstve (1,720 mil. RU) druhým najsilnejšim pilierom webovej skupiny SME.

Guláš SME je „tumbleblog“, teda služba na rýchle zachytávanie myšlienok či obsahu z webu. V tomto prípade predovšetkým vtipného. Každý registrovaný užívateľ je kuchár svojho „Guláša“. Môže prihodiť vlastnú tvorbu, alebo cez funkciu „Toto žeriem“ prihodiť do svojho Guláša prísady z iných. Výsledkom je množstvo Gulášov podľa gusta autorov, a jeden Guláš ako Výber SME z toho najlepšieho.

Zdroj dát: AIMmonitor - IAB Slovakia - Mediaresearch & Gemius

Poznámka: Hodnoty RU od februára 2012 vychádzajú z novej metodiky, ktorá v niektorých prípadoch predpokladá zvýšenie počtu RU. Guláš SME si však zachoval medzimesačný rast aj v marci a počet RU presiahol 100 tisíc aj pri prepočte na predchádzajúcu metodiku.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu