Smartdog.sk učí psíčkarov zodpovednosti k životnému prostrediu

SmartDog distribuje na slovenskom trhu vrecká na psie exkrementy z recyklovaného papiera a jej cieľom je naučiť psíčkarov sa zodpovedne starať o svojích psov.

SmartDog s.r.o. je spoločnosť, ktorá distribuje na slovenskom trhu vrecká na psie exkrementy z recyklovaného papiera a jej cieľom je naučiť psíčkarov sa zodpovedne starať o svojích psov, zbierať psie exkrementy, ktoré nielen škodia životnému prostrediu, ale majú aj závažné dôsledky na zdravie človeka.

V spolupráci s mestom Prievidza, propaguje spoločnosť SmartDog s.r.o. vrecká na psie exkrementy. Mesto Prievidza chce vytvárať čo najlepšie podmienky na slušný a čistý život v meste. Preto bude Mestská polícia prísne pokutovať psíčkarov, ktorí znečisťujú verejné priestranstvá pri venčení psov, v prípade, že neodstránia výkaly po svojom psovi. V zmysle VZN 66/2002 hrozí nezodpovednému majiteľovi psa pokuta až do výšky 65 Eúr.

Prečo používať vrecká z recyklovaného materiálu, ktoré prináša SmartDog s.r.o.? Sú praktické, s lopatkou sa jednoducho odstráni psí exkrement, sú šetrné k životnému prostrediu a dostupné v mestách, či v ambulanciách zverolekárov, ktoré projekt podporili a distribujú vrecká svojím obyvateľom, či klientom. Igelitové vrecká, ktoré mnohí psíčkari používajú na zber psích exkrementov sa v prírode rozkladajú niekoľko stoviek rokov. Nielenže znečisťujú životné prostredie, ale nie sú praktické, a preto mnohí psíčkari po svojich psíkoch radšej exkrement neupracú.

Na Slovensku je približne 500 000 psov. Títo denne vyprodukujú 50-75 ton exkrementov, čo je ročne približne 27 000 ton. Pre predstavu, jeden prázdny železničný vagón váži približne 30 ton. Na Slovensku teda ročne pribúda viac ako jeden vagón psích exkrementov.

Prečo je to nebezbečné? Psie výkaly sú na treťom až štvrtom mieste v poradí hlavných zdrojov bakteriálnej kontaminácie vodných tokov, spodných vôd a pláží. Parazity z exkrementov môžu v pôde prežívať dlhú dobu a dažďová voda priamo zanáša baktérie a parazity do spodných vôd. Psie exkrementy sú nebezpečné najmä pre deti, ktoré sa môžu nakaziť rôznymi bakteriálnymi, a vírusovými ochoreniami. Sú rovnako nebezpečné aj pre psov, ktorí sa nakazia buď priamym kontaktom cez kožu alebo požieraním neuprataných exkrementov.

Spoločnosť SmartDog s.r.o. v spolupráci s mestami, obcami a zverolekármi sa usiluje o čísté mestá, lepšie životné prostredie a ochranu zdravia detí ako aj samotných psov. Tomuto projektu dali zelenú viaceré podnikateľské subjekty, ktorým patrí poďakovanie. Pokiaľ sa chystáte na Medzinárodný festival duchov a strašidiel do Bojnic, nezabudnite na vašich štvornohých miláčikov. Spoločnosť SmartDog s.r.o. bude rozdávať vrecká na psie exkrementy z recyklovaného materiálu, čím chce zdôrazniť že mať psa je zodpovednosť k sebe samému, k životnému prostrediu, ku zdraviu našich detí a psov samotných.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu