Za služby pošty sa nemusíme hanbiť ani pred vyspelou Európou

Slovenská pošta otvorila niekoľko pracovísk, s ktorými by sme sa nemuseli hanbiť ani pred vyspelou Európou. Slávnostné otvorenie sa konalo 22. mája v Žiline. Prišla aj Zdenka Predná, či Roman Juraško.

Slovenská pošta otvorila niekoľko pracovísk, s ktorými by sme sa nemuseli hanbiť ani pred vyspelou Európou. O služby integrovaných oblsužných miest bol od začiatku veľký záujem. Slávnostné otvorenie sa konalo 22. mája v Žiline. Prišla aj Zdenka Predná, či známy moderátor Roman Juraško.

ŽILINA. Slovenská pošta urobila ďalší krok vpred. Na pobočke Žilina 2 spustila Integrované obslužné miesto.

Výpis z Obchodného registra na právne účely

Hlavnou výhodou e.SO pracovísk je, že služby sú elektronické. „Zákazník si už teraz môže pod jednou strechou vybaviť niekoľko služieb, napríklad výpis z Obchodného registra na právne účely,“ povedala generálna riaditeľka Slovenskej pošty Macela Hrdá.

Kontrola originality čipu z Osvedčenia o evidencii vozidla

Okrem výpisu z obchodného registra je možné na e.SO pracovisku overiť originalitu elektronického čipu Osvedčenia o evidencii vozidla. „Toto využíjú najmä tí ľudia, ktorí kupujú ojazdené auto a presvedčia sa tak, či doklady k nemu sú pravé,“ dodala pani Hrdá.

Otvorené do deviatej hodiny večer

Spolu so Žilinou je na Slovensku dvanásť e.SO pracovísk. Sú otvorené do neskorých večerných hodín. V Žiline budú môcť bežní ľudia využívať tieto služby až do deviatej hodiny večer.

„Je to rýchlejšie, lacnejšie, ušetrí to človeku čas, energiu a kopu nervov. Mám pocit, že je to dobrý smer, akým by sa mali uberať viaceré zložky štátnej správy,“ povedal pri otvorení pracoviska známy moderátor Roman Juraško.

Od začiatku veľký záujem

O Žilinské integrované obslužné miesto je už od začiatku veľký záujem. „Než sme stihli pracovisko o desiatej otvoriť, už malo prvých šiestich zákazníkov,“ povedala pani Hrdá.

Ešte ďalšie rozširovanie služieb

Okrem výpisu z Obchodného registra, konverzie elektronického odpisu do listinnej podoby, overenia originality elektronického čipu Osvedčenia o evidencii vozidla a odpisu z jeho elektronických údajov plánuje pošta svoje portfólio služieb ešte zväčšiť. V budúcnosti by chceli okrem iného ponúkať aj výpis z Registra trestov či podanie žiadosti na výpis z katastra.

„Do roku 2014 by pošta chcela zvýšiť počet e.SO pracovísk po celom Slovensku až na 800,“ dodala pani Hrdá.

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.