Za služby pošty sa nemusíme hanbiť ani pred vyspelou Európou

Slovenská pošta otvorila niekoľko pracovísk, s ktorými by sme sa nemuseli hanbiť ani pred vyspelou Európou. Slávnostné otvorenie sa konalo 22. mája v Žiline. Prišla aj Zdenka Predná, či Roman Juraško.

Slovenská pošta otvorila niekoľko pracovísk, s ktorými by sme sa nemuseli hanbiť ani pred vyspelou Európou. O služby integrovaných oblsužných miest bol od začiatku veľký záujem. Slávnostné otvorenie sa konalo 22. mája v Žiline. Prišla aj Zdenka Predná, či známy moderátor Roman Juraško.

ŽILINA. Slovenská pošta urobila ďalší krok vpred. Na pobočke Žilina 2 spustila Integrované obslužné miesto.

Výpis z Obchodného registra na právne účely

Hlavnou výhodou e.SO pracovísk je, že služby sú elektronické. „Zákazník si už teraz môže pod jednou strechou vybaviť niekoľko služieb, napríklad výpis z Obchodného registra na právne účely,“ povedala generálna riaditeľka Slovenskej pošty Macela Hrdá.

Kontrola originality čipu z Osvedčenia o evidencii vozidla

Okrem výpisu z obchodného registra je možné na e.SO pracovisku overiť originalitu elektronického čipu Osvedčenia o evidencii vozidla. „Toto využíjú najmä tí ľudia, ktorí kupujú ojazdené auto a presvedčia sa tak, či doklady k nemu sú pravé,“ dodala pani Hrdá.

Otvorené do deviatej hodiny večer

Spolu so Žilinou je na Slovensku dvanásť e.SO pracovísk. Sú otvorené do neskorých večerných hodín. V Žiline budú môcť bežní ľudia využívať tieto služby až do deviatej hodiny večer.

„Je to rýchlejšie, lacnejšie, ušetrí to človeku čas, energiu a kopu nervov. Mám pocit, že je to dobrý smer, akým by sa mali uberať viaceré zložky štátnej správy,“ povedal pri otvorení pracoviska známy moderátor Roman Juraško.

Od začiatku veľký záujem

O Žilinské integrované obslužné miesto je už od začiatku veľký záujem. „Než sme stihli pracovisko o desiatej otvoriť, už malo prvých šiestich zákazníkov,“ povedala pani Hrdá.

Ešte ďalšie rozširovanie služieb

Okrem výpisu z Obchodného registra, konverzie elektronického odpisu do listinnej podoby, overenia originality elektronického čipu Osvedčenia o evidencii vozidla a odpisu z jeho elektronických údajov plánuje pošta svoje portfólio služieb ešte zväčšiť. V budúcnosti by chceli okrem iného ponúkať aj výpis z Registra trestov či podanie žiadosti na výpis z katastra.

„Do roku 2014 by pošta chcela zvýšiť počet e.SO pracovísk po celom Slovensku až na 800,“ dodala pani Hrdá.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu