Najčastejšie si požičiavame na bývanie či kúpu auta

Ak v domácnosti chýbajú eurá, ľudia ich najčastejšie získajú prostredníctvom spotrebného úveru, pričom jeho najčastejším účelom je rekonštrukcia či modernizácia príbytku. Finančnú hotovosť využívajú klienti aj na zariadenie domácnosti, kúpu auta, motocykla, dofinancovanie hypotéky alebo splatenie existujúcich úverov.

Úver splácame v priemere 6 rokov

Najčastejšia výška úveru sa pohybuje od 2 500 do 5 000 eur. Klienti požičanú sumu splácajú v priemere 6 rokov, pričom najfrekventovanejšia mesačná splátka je vo výške 150 eur.

Netradičná žiadosť

Zaznamenali sme niekoľko netradičných žiadostí. Za zmienku stojí napríklad príbeh istého 80-ročného pána, ktorý naliehavo žiadal o úver na opravu havarovaného auta, pretože do víkendu, kedy prídu na návštevu jeho deti, musí dať auto opraviť. Ak by zistili, že havaroval, nedovolili by mu už šoférovať. To, že havaroval, bola nešťastná náhoda. Pri cúvaní z dvora mu totiž vietor zabuchol bránu. Vzhľadom na jeho vek sme to vyriešili výberom hotovosti z peňažného fondu, klient si teda vybral zo svojich úspor.

Ponúkame úver na mieru a na čokoľvek

Na základe prieskumov a viacerých analýz sme pristúpili k úprave produktov a procesov tak, aby sme vyšli v maximálnej miere v ústrety požiadavkám klientov, ktorí majú záujem získať výhodne peniaze prostredníctvom spotrebného úveru.

Výsledkom úprav je jednoduchý a výhodný produkt. Jednoduchosť dokazuje fakt, že úver vie klient získať už počas jednej návštevy na pobočke bez toho, aby musel svoj príjem dokladovať potvrdením o príjme. Na získanie úveru klient nepotrebuje ručiteľa, ani zakladať nehnuteľnosť.

Ponúkame úver na mieru a na čokoľvek. Benefity produktu sú postavené tak, že klientovi dávajú možnosť nastaviť si podmienky produktu a prispôsobiť ho svojim potrebám. „Klient si sám vyberá, koľko chce získať, koľko chce za svoj úver mesačne platiť a kedy chce mať svoju pravidelnú splátku, sám si teda vyberá a nastavuje si úver podľa potrieb“, povedal Martin Gazárek, riaditeľ Divízie spotrebného financovania ČSOB .

Od októbra ešte výhodnejšie podmienky

Klienti môžu od 1. októbra získať úvery za ešte výhodnejších podmienok. Okrem férovej úrokovej sadzby ušetria eurá navyše prostredníctvom odpustenia poplatku za poskytnutie úveru. „Klient si dokonca môže sám znížiť svoju úrokovú sadzbu až o jedno percento, stačí, ak bude aktívne využívať svoj bežný účet," doplnil Martin Gazárek.

Pri nastavovaní produktu sme počúvali klientov, keďže sami vedia najlepšie, ako by mal produkt určený pre nich, vyzerať. „Náš produkt je nastavený v maximálnej miere na očakávania klientov, ktorí sú najdôležitejšou súčasťou našej banky a tá sa im vie prispôsobiť aj takým produktom, ako je spotrebný úver,“ povedal Martin Gazárek.

Pred nečakanými situáciami chráni poistenie

V situáciách, kedy svoj úver klient z dôvodu neočakávanej životnej situácie nie je schopný ďalej splácať, zohráva dôležitú úlohu poistenie schopnosti splácať úver. Užitočné je najmä v prípadoch, kedy rôzne životné udalosti ako napr. strata zamestnania, práceneschopnosť či invalidita, ovplyvnia jeho možnosti ďalej vyrovnávať svoj záväzok voči banke.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.