Bitka o vodičov sa zostruje. Zrušiť starú poistku sa oplatí

Ak zvažujete, či zrušiť nevýhodnú zákonnú poistku na auto, prinášame vám návod, ako ušetriť a vypovedať starú poistku. Je to jednoduché a rýchle.

Ak zvažujete, či zrušiť nevýhodnú zákonnú poistku na auto, prinášame vám návod, ako ušetriť a vypovedať starú poistku. Je to jednoduché a rýchle.

BRATISLAVA. Záver roka je už tradične známy tým, že väčšina majiteľov áut má možnosť zrušiť starú, nevýhodnú poistku na auto, tzv. Povinné zmluvné poistenie (PZP). Najväčšej skupine vodičov sa totiž končí platnosť zákonnej poistky k 31. decembru. Ak nie ste spokojní s cenou na ďalší rok, ktorú vám už poisťovňa poslala, môžete ju šesť týždňov pred koncom platnosti vypovedať. Ak teda patríte k tejto skupine „koncoročných klientov,“ poslednú možnosť vypovedať starú, nevýhodnú poistku máte už iba do 19. novembra.

Starú poistku zmení asi 200.000 vodičov

Na základe prieskumu poisťovne Genertel už takmer polovica vodičov, ktorí vlastnia motorové vozidlo, počas svojho života zmenila poisťovňu, v ktorej mali uzavreté PZP. Podľa odhadov poisťovne tento rok plánuje zrušiť svoju starú poistku okolo 200.000 vodičov.

Zrušenie starej poistky je rýchle a jednoduché

Pripravili sme pre vás jednoduchý návod, ako zrušiť starú a uzatvoriť novú výhodnejšiu zákonnú poistku:

1.       Automatický generátor výpovede nájdete tu. Stačí, aby dorazila poštou do starej poisťovne do 19. novembra.

2.       Spravte si kalkuláciu čo najvýhodnejšieho PZP tu.

3.       Po kalkulácii pokračujte v online formulári v uzatvorení zmluvy.

4.       Poistka je platná okamžite, zaplatiť ju stačí do 30 dní.

V priebehu niekoľkých minút tak môžete ušetriť až desiatky eur. Viac informácií o 30%-nej zľave na PZP nájdete tu.

sme.sk_vypoved-r455.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.

3 pravidlá pre lepší dôchodok

Tretina našich dôchodcov má penziu od 305 do 410 €. Ak sa obávate, či vám taký dôchodok bude stačiť, nespoliehajte sa len na štát.

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?