Rok ukončených európskych projektov v Bojniciach

Mesto Bojnice v roku 2012 zberá úrodu. Zasiali sme a starali sme sa počas rokov 2009 až 2011, v tomto roku sa naplno prejavili výsledky trpezlivej práce. Mesto nám skrásnelo, majetok sme si zveľadili.

Začiatkom roku, k 1.1.2012 sme zaradili do majetku nové verejné osvetlenie na uliciach Školská a Nemocničná. Projekt s názvom „Modernizácia verejného osvetlenia mesta Bojnice“ podporila sumou 247 246,05.- € ( 95 %) európska únia v rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. . Realizáciou projektu sme vymenili verejné osvetlenie na najdlhšej ulici - Školskej a na najfrekventovanejšej – Nemocničnej. Spolu bolo vymenených 78 svietidiel a nainštalované 3 nové, technicky vyhovujúce elektrorozvádzače. Nakoľko spoločne s prácami na rekonštrukcii verejného osvetlenia prebiehali aj rekonštrukcie rozvodov plynu a káblov v majetku spoločnosti DIGI Slovakia, spoločnými silami sme zrekonštruovali povrch chodníka na Školskej ulici. Nanovo a podľa platnej normy sme osvetlili 7 priechodov pre chodcov.

Rekonštrukcia a rozšírenie Zariadenia pre seniorov – Domov dôchodcov Bojnice bola oficiálne ukončená posledným februárovým dňom roku 2012. V rámci Regionálneho operačného programu – Infraštruktúra sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately mesto Bojnice získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 357 048,27 €, čo predstavuje 95 % oprávnených nákladov na projekt. Kapacita Domova dôchodcov sa rekonštrukciou dvoch pavilónov rozšírila o 18 lôžok, nakúpili sme postele, skríne, dokúpili počítače. Očakávame, že sa prejaví zníženie energetickej náročnosti budovy zateplením fasády o 16 %. Pre imobilných klientov a pre uľahčenie práce zamestnancov sa vybudovalo zdvíhacie zariadenie - výťah. Projektom bolo vytvorených 5 pracovných miest, z toho 2 miesta pre mužov a 3 pre ženy.

Rekonštrukcia centrálnej časti mesta je úspešný projekt, o ktorom vie asi každý návštevník mesta Bojnice. Nedá sa prehliadnuť nové osvetlenie, záhony, dlažba, lavičky, koše, fontánka s pitnou vodou... Hoci mesto Bojnice bolo a je pripravené na rekonštrukciu celého námestia , bohužiaľ nastavenie podmienok Regionálneho operačného programu, Opatrenie 4.1 Regenerácia sídiel, sa vzťahovalo k počtu obyvateľov mesta k dátumu podania žiadosti o nenávratný finančný príspevok. Poskytnuté prostriedky postačovali len na cca 70 % plochy námestia. Cieľom projektu v hodnote 981 640,29 € bola premena námestia a zvýšenie bezpečnosti v tomto priestore.

Dnes už pripravujeme nové projekty. Stavebné povolenie na rekonštrukciu parkoviska za Kultúrnym centrom Bojnice máme pripravené a čakáme iba na vhodnú výzvu, aby sme požiadali o nenávratný finančný príspevok. Chceme urobiť naše mesto ešte atraktívnejšie a zaujímavejšie, aby sa tu každý obyvateľ a návštevník cítil dobre. Využívame každú možnosť, preto sa aktívne zapájame do vyhlásených grantov. V súčasnosti môžeme získať prostriedky aj z Nadácie VÚB Poklady môjho srdca.

Hlasujte prosím aj Vy, aby sme získali dostatočný počet hlasov a národnú kultúrnu pamiatku zrekonštruovali do pôvodnej krásy.

Ďakujem všetkým, ktorí dali a dajú hlas mestskej bráne v Bojniciach.

Hlasujte tu: http://www.vub.sk/brany/

František Tám, primátor mesta

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.