Kreditnou kartou nakupujeme častejšie doma ako v zahraničí

Nákupy prostredníctvom kreditnej karty výrazne častejšie realizujeme na Slovensku ako v zahraničí. Z údajov ČSOB vyplýva, že domáce nákupy tvoria až 86 % z realizovaných transakcií. Najčastejšie platíme v potravinách, supermarketoch, reštauráciach, nakupujeme aj elektroniku či nábytok, no kreditkou platíme aj na čerpacích staniciach a v lekárňach.

Kreditkou platia častejšie muži ako ženy

V používaní kreditných kariet vedú muži nad ženami. Priemerná transakcia uskutočnená kreditnou kartou je vo výške 50 €, najčastejšie sa ňou platí v Bratislave.

Typickým užívateľom kreditnej karty je človek vo veku 30 až 49 rokov, najmladší klient má 18 a najstarší 74 rokov.

Používanie kreditných kariet v zahraničí

Z údajov ČSOB vyplýva, že až 86 % nákupov realizovaných prostredníctvom kreditnej karty je uskutočnených doma a 14 % v zahraničí.

Zahraničné platby najčastejšie realizujeme v Česku, Luxembursku, Rakúsku, USA, Veľkej Británii, Maďarsku, Chorvátsku, Poľsku či Nemecku.

V zahraničí evidujeme najčastejšie platby na čerpacích staniciach, v hoteloch, leteckých spoločnostiach, či v požičovniach áut.

V decembri sa nakupuje najviac

Nárast počtu nákupov prostredníctvom kreditnej karty je v porovnaní s ostatnými mesiacmi vyšší o tretinu. V decembri minulého roka sme kreditnou kartou zaplatili v priemere 314 €.

Výhodné nákupy s kreditnou kartou od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB ponúka až 45-dňové bezúročné obdobie, ktoré sa vzťahuje aj na výbery z bankomatov, prevody hotovosti, dobitie kreditu mobilného operátora či cestovné poistenie.

Klient môže využiť aj službu cash back (výber hotovosti pri platbe u obchodníka) a platiť kartou môže bez poplatku doma, v zahraničí či na internete. Môže si vybrať aj vlastný dizajn karty a zmeniť si PIN podľa seba.

Jedinečné benefity ku kreditnej karte od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB poskytuje svojím držiteľom na zakúpený tovar predĺženú záruku a poistenie ochrany tohto tovaru. Benefity sú automaticky jej súčasťou navyše úplne bez poplatku.

Predĺžená záruka klientom automaticky predĺži zákonom stanovenú záručnú lehotu na tovar o 1 rok a poistenie ochrany nákupu poistí tovar na obdobie 6 mesiacov od zakúpenia.

Najbezpečnejšie platby pre karty na internete

ČSOB ako prvá banka na Slovensku prináša najbezpečnejšie karty pre platby na internete. Jedinečnosť spočíva v službe Zabezpečená internetová platba, ktorú si klient môže bez poplatku aktivovať k svojej platobnej karte.
Pri platbe na internete sa využíva bezpečnostný 3-D Secure protokol. Každá transakcia sa u obchodníka, ktorý podporuje túto službu, overuje jednorazovým SMS kódom, ktorý ČSOB zašle klientovi na mobilný telefón.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu