Kreditnou kartou nakupujeme častejšie doma ako v zahraničí

Nákupy prostredníctvom kreditnej karty výrazne častejšie realizujeme na Slovensku ako v zahraničí. Z údajov ČSOB vyplýva, že domáce nákupy tvoria až 86 % z realizovaných transakcií. Najčastejšie platíme v potravinách, supermarketoch, reštauráciach, nakupujeme aj elektroniku či nábytok, no kreditkou platíme aj na čerpacích staniciach a v lekárňach.

Kreditkou platia častejšie muži ako ženy

V používaní kreditných kariet vedú muži nad ženami. Priemerná transakcia uskutočnená kreditnou kartou je vo výške 50 €, najčastejšie sa ňou platí v Bratislave.

Typickým užívateľom kreditnej karty je človek vo veku 30 až 49 rokov, najmladší klient má 18 a najstarší 74 rokov.

Používanie kreditných kariet v zahraničí

Z údajov ČSOB vyplýva, že až 86 % nákupov realizovaných prostredníctvom kreditnej karty je uskutočnených doma a 14 % v zahraničí.

Zahraničné platby najčastejšie realizujeme v Česku, Luxembursku, Rakúsku, USA, Veľkej Británii, Maďarsku, Chorvátsku, Poľsku či Nemecku.

V zahraničí evidujeme najčastejšie platby na čerpacích staniciach, v hoteloch, leteckých spoločnostiach, či v požičovniach áut.

V decembri sa nakupuje najviac

Nárast počtu nákupov prostredníctvom kreditnej karty je v porovnaní s ostatnými mesiacmi vyšší o tretinu. V decembri minulého roka sme kreditnou kartou zaplatili v priemere 314 €.

Výhodné nákupy s kreditnou kartou od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB ponúka až 45-dňové bezúročné obdobie, ktoré sa vzťahuje aj na výbery z bankomatov, prevody hotovosti, dobitie kreditu mobilného operátora či cestovné poistenie.

Klient môže využiť aj službu cash back (výber hotovosti pri platbe u obchodníka) a platiť kartou môže bez poplatku doma, v zahraničí či na internete. Môže si vybrať aj vlastný dizajn karty a zmeniť si PIN podľa seba.

Jedinečné benefity ku kreditnej karte od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB poskytuje svojím držiteľom na zakúpený tovar predĺženú záruku a poistenie ochrany tohto tovaru. Benefity sú automaticky jej súčasťou navyše úplne bez poplatku.

Predĺžená záruka klientom automaticky predĺži zákonom stanovenú záručnú lehotu na tovar o 1 rok a poistenie ochrany nákupu poistí tovar na obdobie 6 mesiacov od zakúpenia.

Najbezpečnejšie platby pre karty na internete

ČSOB ako prvá banka na Slovensku prináša najbezpečnejšie karty pre platby na internete. Jedinečnosť spočíva v službe Zabezpečená internetová platba, ktorú si klient môže bez poplatku aktivovať k svojej platobnej karte.
Pri platbe na internete sa využíva bezpečnostný 3-D Secure protokol. Každá transakcia sa u obchodníka, ktorý podporuje túto službu, overuje jednorazovým SMS kódom, ktorý ČSOB zašle klientovi na mobilný telefón.

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.