Kam s našetrenými úsporami? Nesiahajte po prvej ponuke!

Vyberte si banku, ktorej ľudia dôverujú a výhodnú ponuku si drží dlhodobo

Vyberte si banku, ktorej ľudia dôverujú a výhodnú ponuku si drží dlhodobo

Zarobiť môžete až 30-násobne viac

Aj keď ešte stále ľudia držia takmer tretinu svojich úspor na bežných účtoch a rezervy majú skryté aj doma v „zaručene tajných skrýšach“, dnes už veru neplatí ono povestné: sporenie = pančucha alebo matrac. Peniaze schované doma sa vám nezhodnotia ani o cent a navyše o ne môžete vďaka zlodejovi kedykoľvek prísť. Bezpečne uložené peniaze, ktoré aj zarábajú, sú peniaze uložené v banke. A ak chcete, aby vaše peniaze skutočne aj zarábali – uložte ich na klasické „termiňáky“, ktoré oproti bežným účtom ponúkajú niekedy aj 30-násobne vyšší úrok. Mesačne tak na svojich úsporách môžete zarobiť aj niekoľko desiatok eur.

Desatoro starostlivosti o naše nasporené eurá

Slováci ani v horších časoch neprestávajú sporiť a je veľmi zodpovedné, že takmer každý ušetrený cent putuje zväčša do banky. Aj o svoje úspory sa však treba dobre starať.

1. Nemíňajte svoje príjmy „na doraz“ – tvorte si rezervu.
  2. Každý by mal poznať svoj vzťah k riziku a podľa toho našetrené úspory investovať.
  3. Neukladajte peniaze len na jeden produkt.
  4. Časť uložte tak, aby ste ju mali kedykoľvek poruke.
  5. Nesiahajte po prvej ponuke. Porovnávajte si produkty viacerých bánk.
  6. Pozorne si prečítajte aj poznámky napísané malými písmenami.
  7. Nepúšťajte sa do špekulatívnych obchodov, ktorým nerozumiete.
  8. Ak peniaze nebudete dlhšie potrebovať, môžete zvážiť termínované vklady, ktorých výnos je garantovaný.
  9. Ak máte sklon k riziku, zaujímavé sú investície do podielových fondov, cenných papierov, nehnuteľností či komodít.
  10. Ak si neviete poradiť, určite sa obráťte na odborníka.

Všímajte si tradične výhodný úrok a banku, ktorej ľudia dôverujú

V rebríčku obľúbenosti termínovaných vkladov prevládajú tie s viazanosťou na 1 rok, na popularite však získavajú už aj dvoj či trojročné termínované vklady. Práve na tých dnes nájdete veľmi atraktívne úročenie. Aj tu však platí jedno – nesiahajte po prvej ponuke. Dobre porovnávajte ponuky bánk a všímajte si najmä to, ktorá banka ponúka výhodné úročenie nielen príležitostne, ale tradične už niekoľko rokov.

Kde nájdete najvýhodnejší úrok?

Náš tip: Ak si vložíte 3 tisícky na trojročný termínovaný vklad Poštovej banky, po troch rokoch získate na úroku takmer 3 stovky eur. Banka je na trhu už 20 rokov a dlhodobo ponúka jedny z najlepších úročení na termínovaných vkladoch.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.