Tip pre rodiny: štiavnické rozprávkové Zimomravenie

Poznáte Zimomravenie? Jeho popularita stále rastie. Štvrtý ročník od 27. februára do 3. marca je variáciou na tému Rozprávka.

Ak sa cez jarné prázdniny s deťmi nechystáte na hory, skúste sa pozrieť do Štiavnice. Mestečko, ktoré vyzerá ako z rozprávky, bude naozaj rozprávkové. Zabavia sa všetky kategórie detí. Rozprávka sa bude čítať (Braňo Jobus a jeho autorské čítanie), hrať (divadelné predstavenia v Antikvariátiku, Divadlo z domčeka počas Veľkého zimomravenia), hľadať (rodinná pátracia hra Mestečko), učiť (pantomíma s Mirom Kasprzykom), objavovať (netradičné sprevádzanie banským múzeom), aj tvoriť (zaujímavé tvorivé dielne). Deťom môžete ukázať s čím ste sa kedysi hrávali vy (legendárny Merkúr, veľkorozmerný model vláčika v Terra Permonia), iHRYsko zase prinesie kopu hier, o ktorých ste ani vy nepočuli. Deti si môžu vymiesiť a upiecť voňavý chlebík, tvarovať z hliny, vyšantiť sa v bazéne na akcii Vodníkov svet, pozrieť čajový obrad v Čajovni Klopačka a zažiť mnoho iného. Festival podporuje detskú tvorivosť, hravosť a spoločné trávenie času rodín.

Keď slnko ťahá von, je tu malé lyžiarske stredisko v obci Ilija, ideálne pre menšie deti. Dva vleky „kotvy“, mierny kopček a žiadni pretekári. Ako za starých čias. Pre pokročilejších je Salamandra Resort s moderným bublinkovým vlekom. Aj tu je lyžiarska škôlka.

Keď sa rozhodnete prísť, potom využite súťaž. Ak sa počas jarných prázdnin ubytujete vo vybraných zariadeniach v Banskej Štiavnici a okolí, môžete vyhrať pobyt zdarma.

Program podujatia nájdete tu:

Viac o súťaži nájdete tu:

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová iOS aplikácia SME.sk je rýchlejšia, prehľadnejšia a s množstvom vylepšení.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.

Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok

Prehľadnosť predajne či rýchlosť vybavenia nákupu sú pre zákazníka veľmi dôležité, najmä pri malých každodenných nákupoch.

Depresia. Kedy ju treba liečiť?

Prežívanie nepríjemných emócií poznáme všetci. Môžete však trpieť depresiou bez toho, aby ste si to uvedomili?