Tip pre rodiny: štiavnické rozprávkové Zimomravenie

Poznáte Zimomravenie? Jeho popularita stále rastie. Štvrtý ročník od 27. februára do 3. marca je variáciou na tému Rozprávka.

Ak sa cez jarné prázdniny s deťmi nechystáte na hory, skúste sa pozrieť do Štiavnice. Mestečko, ktoré vyzerá ako z rozprávky, bude naozaj rozprávkové. Zabavia sa všetky kategórie detí. Rozprávka sa bude čítať (Braňo Jobus a jeho autorské čítanie), hrať (divadelné predstavenia v Antikvariátiku, Divadlo z domčeka počas Veľkého zimomravenia), hľadať (rodinná pátracia hra Mestečko), učiť (pantomíma s Mirom Kasprzykom), objavovať (netradičné sprevádzanie banským múzeom), aj tvoriť (zaujímavé tvorivé dielne). Deťom môžete ukázať s čím ste sa kedysi hrávali vy (legendárny Merkúr, veľkorozmerný model vláčika v Terra Permonia), iHRYsko zase prinesie kopu hier, o ktorých ste ani vy nepočuli. Deti si môžu vymiesiť a upiecť voňavý chlebík, tvarovať z hliny, vyšantiť sa v bazéne na akcii Vodníkov svet, pozrieť čajový obrad v Čajovni Klopačka a zažiť mnoho iného. Festival podporuje detskú tvorivosť, hravosť a spoločné trávenie času rodín.

Keď slnko ťahá von, je tu malé lyžiarske stredisko v obci Ilija, ideálne pre menšie deti. Dva vleky „kotvy“, mierny kopček a žiadni pretekári. Ako za starých čias. Pre pokročilejších je Salamandra Resort s moderným bublinkovým vlekom. Aj tu je lyžiarska škôlka.

Keď sa rozhodnete prísť, potom využite súťaž. Ak sa počas jarných prázdnin ubytujete vo vybraných zariadeniach v Banskej Štiavnici a okolí, môžete vyhrať pobyt zdarma.

Program podujatia nájdete tu:

Viac o súťaži nájdete tu:

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.