Tatra banka je novým členom Business Leaders Forum

Business Leaders Forum pri Nadácii Pontis má nového člena. Združenie firiem, ktoré sa zaviazali na Slovensku zodpovedne podnikať, sa rozrástlo o Tatra banku.

Business Leaders Forum pri Nadácii Pontis má nového člena. Združenie firiem, ktoré sa zaviazali na Slovensku zodpovedne podnikať, sa rozrástlo o Tatra banku.

Osobitý prístup k zákazníkom, zamestnancom, ale aj k partnerom, dodávateľom, životnému prostrediu a okolitej komunite sa odráža v princípoch zodpovedného podnikania prvej súkromnej banky na Slovensku, ktorá vznikla ešte v roku 1990.

Motivačné benefity pre zamestnancov

Svojim zamestnancom poskytuje benefity najmä v oblasti zdravia a rovnováhy súkromného a pracovného života. „Našim zamestnancom poskytujeme aj dlhodobé, až niekoľko mesačné work/life voľno, ktorým chceme u nich predísť vyhoreniu a dať im možnosť oddýchnuť si a získať novú motiváciu do práce,“ hovorí Milada Halová, vedúca oddelenia komunikácie a stratégie značky Tatra banka. Banka navyše vytvorila zamestnancom neformálne oddychové zóny a pre deti zamestnancov vo vyhradených časoch poskytuje detský kútik.

V banke dbajú aj na profesionálny a úctivý prístup k svojim zákazníkom. Spokojnosť a lojalitu klientov strategicky merajú a vyhodnocujú už viac  ako 10 rokov. Za svoje zodpovedné pôsobenie na trhu získala cenu Via Bona Slovakia 2010, kedy ako prvá banka na Slovensku zriadila hovoriace bankomaty pre nevidiacich.

Podporujú vzdelávanie aj umenie

Banke záleží aj na tom, ako k otázkam etiky v podnikaní, k zamestnancom či životnému prostrediu pristupujú jej dodávatelia. „Zdieľame s dodávateľmi naše poznatky a myšlienky, čím vytvárame priestor spolupracovať na inovatívnych riešeniach,“ približuje Milada Halová. Vo svojich priestoroch dbá banka o energetickú efektívnosť, či separovanie odpadu.

Tatra banka strategicky podporuje oblasť vzdelávania a umenia, v ktorých buduje stabilné partnerstvá. Nadácia Tatra banky prostredníctvom svojich programov a grantov dlhodobo pomáha slovenským študentom na zahraničných univerzitách, prináša na Slovensko svetových vedeckých odborníkov a podporuje aktívne skupiny profesorov a študentov na vysokých školách. „V roku 2013 plánujeme otvoriť nový grantový program na podporu umeleckého dizajnu, rovnako tak podporiť študentov stredných škôl, ktorí sa rozhodli rozšíriť svoje vedomosti a zručnosti na niektorom zahraničnom vzdelávacom programe,“ dodáva Milada Halová.

Business Leaders Forum má v súčasnosti 23 členov. Cieľom združenia je presadzovať a šíriť princípy zodpovedného podnikania s cieľom dosiahnutia dlhodobej prosperity Slovenska.

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.

EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestnú vedeckú hodnosť doctor honoris causa Andreasovi Wörgötterovi

Company´s autumn in the High Tatras

A good teambuilding or a good training should fulfil four main points that determine its success.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.