Autovrak zadarmo prevezieme, ešte vám zaň aj zaplatíme

Vlastníte autovrak? Do 15 km od sídla firmy DE-S-PE s.r.o. Prievidza ho odvezieme zdarma a ešte vám zaň zaplatíme.

Spoločnosť DE-S-PE s.r.o., sa radí k lídrom na slovenskom trhu v nakladaní s kovovými odpadmi, likvidácii technologických celkov a ako prvá spoločnosť na Slovensku v roku 2003 získala autorizáciu na spracovanie starých vozidiel.

Na Slovensku sa ročne vyradí z evidencie viac ako sedemdesiattisíc automobilov, tie čo sa nezlikvidujú, sú záťažou pre naše životné prostredie.

Staré vozidlo obsahuje asi 50 druhov materiálov, ako sú plasty, kovy, kvapaliny, guma a sklo a navyše niekoľko tisíc súčiastok. Súčasná miera zhodnotenia pôvodných materiálov sa pohybuje na úrovni 75 až 80 percent starého vozidla. Zbaviť sa starého vozidla, môže byť jednoduchšie, ako si myslíte. Samotný autovrak, ktorý sa ekologicky nezlikviduje, sa stáva dlhodobou záťažou pre životné prostredie. Odborníci zo spoločnosti DE-S-PE používajú najmodernejšie technológie s ohľadom na životné prostredie, spoločnosť je držiteľom viacerých systémov kvality ISO. Autovrak najprv vysušia, odsajú z neho všetky kvapaliny. Následne rozoberú na sklené, plastové a kovové dielce. Vaše vozidlo ekologicky zlikvidujú, čím sa vyvarujete nezákonnej likvidácii vozidla a ešte zaň dostanete zaplatené. Vozidlo ktoré chce majiteľ odovzdať na spracovanie a nechce, alebo ho nemôže z rôznych dôvodov priviesť osobne, sa môže objednať na tel. č. 0917 208 887 alebo 046 5430661 a DE-S-PE zabezpečí odtiahnutie na vlastné náklady do 15 km od sídla firmy na Nadjazdovej ulici v Prievidzi.

Podmienky pre vystavenie potvrdenia o prevzatí starého vozidla na spracovanie.

1.Vozidlo musí byť kompletné (karoséria, prevodovka, motor, nápravy, kolesá), aby spĺňalo definíciu podľa zákona 315/2001 o prevádzke na pozemných komunikáciách.

2. Potrebné doklady: veľký technický preukaz, občiansky preukaz (preukazy sú potrebné pre evidenciu, po prevzatí vám budú vrátené).

3. V prípade, že vozidlo neodovzdáva jeho majiteľ, je potrebné overené splnomocnenie, na manipuláciu s vozidlom. Ak je vozidlo písané na firmu, je potrebná prítomnosť štatutárneho zástupcu firmy alebo splnomocnenie.

Postup pri odhlasovaní vozidla z evidencie.

1.Odovzdať vozidlo na spracovanie, kde mu bude vystavené potvrdenie o prevzatí starého vozidla na spracovanie.

2. Na dopravnom inšpektoráte požiadať o odhlásenie. (Potrebujete veľký a malý technický preukaz, potvrdenie o prevzatí starého vozidla na spracovanie, biela karta z povinného zmluvného poistenia.)

3. V poisťovni požiadať o zrušenie poistnej zmluvy.

Z profesijného hľadiska sa DE-S-PE sústreďuje hlavne na spracovanie kovového odpadu vznikajúceho vo výrobnom procese priamo u zákazníka a taktiež na výkup formou drobného výkupu od drobných dodávateľov a firiem v hornonitrianskom regióne. Takto vykúpený materiál je našou spoločnosťou riadne vytriedený, upravený a pripravený pre následnú recykláciu. Predmetom nášho záujmu sú hlavne kovové odpady na báze železa a neželezné kovové odpady ako meď, hliník, mosadz, chróm-niklové materiály a pod.

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.