Čo je fosforitan a ako môže vplývať na trávnik?

Fosfor je nevyhnutnou súčasťou výživy rastlín. Rastliny ho prijímajú a využívajú vo forme fosforečnanu PO4. Fosforitan PO3 je veľmi podobný fosforečnanu – rozdiel je len v jednej molekule kyslíku.

ALE, tam  kde je fosforečnan nevyhnutný pre rast, nemôže byť ako zdroj fosforu  využitý fosforitan. A čo je dôležitejšie, fosforitan by ani nemal byť  aplikovaný u rastlín s deficitom fosforu.

Fosforitan, odvodený od kyseliny fosforitej,  je fototoxický a musí byť vždy upravovaný nejakou neutralizačnou substanciou, napr. hydroxidom draselným, výsledkom čoho je  fosforitan draselný. Ten je v súčasnosti prezentovaný ako biostimulant a odporúčaný ako prostriedok na redukciu plesne snežnej (Microdochium nivale).

Musíme teraz zodpovedať dve otázky:
Skutočne fosforitan potláča výskyt plesne snežnej? A ak áno ako a prečo?

ČÍTAJTE ĎALEJ TU:

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“

Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?

Do registra ochranných známok si nemôžete prihlásiť primárne následovné označenia

Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?

Podnikateľom sa často stáva, že výborná služba alebo tovar sú odkopírované a vlastníkom spoločnosti.