Výsledok zbierky Dňa narcisov 2013 v Bratislave a Košiciach

Prostredníctvom posolstva „Prijmite kvietok nádeje“ oslovovala Liga proti rakovine verejnosť s prosbou o podporu 17-teho ročníka Dňa narcisov.

Prostredníctvom posolstva „Prijmite kvietok nádeje“ oslovovala Liga proti rakovine verejnosť s prosbou o podporu 17-teho ročníka Dňa narcisov, aby tak získala finančné prostriedky na realizáciu i podporu projektov pre onkologických pacientov, ich blízkych i zdravú verejnosť.

Oficiálny výnos zbierky Dňa narcisov za Bratislavu predstavuje sumu 184 642.29 EUR, výnos zbierky za Košice sumu 57 838.95 EUR.

Vzhľadom k zapojenému počtu 713 spoluorganizátorov je sčítavanie a overovanie súm zasielaných priamo na účet Dňa narcisov náročné, výsledok zbierky za celé Slovensko bude preto známy približne do mesiaca odo dňa jej konania.

Možnosť podporiť Deň narcisov je však stále aktuálna až do soboty 20. apríla 2013 prostredníctvom:

• SMS* správy s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov,
  • dobrovoľného finančného príspevku na účet zbierky č. 2629740400/1100.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

Všetky projekty a služby poskytované onkologickým pacientom i verejnosti sú bezplatné a Liga proti rakovine ich hradí najmä z výnosu Dňa narcisov.

Ku konkrétnym formám pomoci realizovaným alebo financovaným i z výnosu zbierky patria: Centrá pomoci Ligy proti rakovine v Bratislave, Martine, Košiciach; Linka pomoci a poradenská služba pre pacientov i zdravú populáciu; ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov v Bratislave a Košiciach; rekondično-relaxačné pobyty pre dospelých onkologických pacientov; psychologická podpora pacientov v nemocniciach realizovaná formou bezplatných služieb psychológov pôsobiacich na lôžkových oddeleniach nemocníc a v ambulanciách v 17 mestách; tábory pre detských onkologických pacientov (realizované v spolupráci s Klubom Detskej Nádeje); bezplatná preprava detských pacientov na liečbu a projekt detského mobilného hospicu realizované na východe Slovenska (spolupráca so Svetielkom pomoci, n.o.). V rámci edukácie mladej generácie i verejnosti sú to edukačné a informačné kampane, Onkologická výchova na 70 školách na Slovensku, edukačné prednášky pre žiakov a študentov v Centrách pomoci; Fórum onkologických pacientov organizované s cieľom vytvárať priestor na dialóg medzi onkologickými pacientmi a odborníkmi; publikačná činnosť, v rámci ktorej LPR každý rok publikuje informačné brožúrky a letáky zamerané na prevenciu i rady pri rôznych druhoch konkrétnych onkologických diagnóz. Výrazná je aj finančná podpora zdravotníckych a nemocničných zariadení, hospicov i paliatívnych oddelení nemocníc, či podpora klinických a výskumných projektov.

V Bratislave prišlo oproti minulému roku k zníženiu výnosu zbierky o sumu 29 964.14 EUR, pokles očakávame i v iných mestách. Dôvod vidíme najmä v pôsobení organizácií realizujúcich zbierku v ten istý deň ako Liga proti rakovine. Tieto organizácie pri tom využívali veľmi podobné identifikačné prvky, pričom ako symbol "svojej" zbierky  rozdávali narcis, na ktorý má Liga proti rakovine ochrannú známku. Svojím konaním mnohých prispievajúcich uviedli do omylu, že prispievajú na Deň narcisov, a to nielen v Bratislave, ale i v ostatných mestách Slovenska. Uvedenú situáciu Liga proti rakovine rieši s kompetentnými orgánmi.

Túto informáciu zverejňujeme s vedomím, že Liga proti rakovine a jej Deň narcisov požíva dlhé roky veľkú dôveru verejnosti. Je nám ľúto, že dochádza k takejto nekorektnej a tiež meno poškodzujúcej zámene. Veríme, že dôvera a podpora širokej verejnosti nebude do budúcnosti vzhľadom k vyššie uvedenému naštrbená a tiež veríme, že kompetentné inštitúcie  zjednajú i na základe našich podnetov, ktoré máme od verejnosti, nápravu vzniknutej situácie.

Viac informácii o Lige proti rakovine a jednotlivých projektoch sa dočítate na www.dennarcisov.sk alebo www.lpr.sk.

Ďakujeme a prosíme o vašu dôveru i naďalej!

vylety-pacientov-r539_res.jpg

Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby

Čerpačka na Moldavskej uspokojí aj náročných motoristov.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.