Slováci si nepamätajú úroky svojich hypoték, môžu byť nevýhodné

Sadzbu svojej hypotéky nepozná 45 % Slovákov. Tí, ktorí ju vedia, uvádzajú úrok vyše 5 %. Ako ju preniesť a výrazne ušetriť?

3 DÔVODY, PREČO SI PRENIESŤ HYPOTÉKU:

•          Ušetríte na mesačnej splátke

•          Za hypotéku zaplatíte menej

•          Môžete si upraviť dobu splatnosti hypotéky

4 TIPY, AKO ZISTIŤ, ČI MÁTE NEVÝHODNÚ HYPOTÉKU!

•          Porovnajte si úrokovú sadzbu s ponukou na trhu!

Len každá piata hypotéka na Slovensku je výhodná, preto si zistite úrokovú sadzbu vašej staršej hypotéky. Aktuálne sa ponuky bánk v závislosti od dĺžky viazanosti (fixácie) pohybujú na úrovni 3 % až 4 %. Tak prečo by ste ako terajší klient banky mali mať vyššiu sadzbu ako úplne noví klienti? Napríklad Prima banka garantuje všetkým klientom sadzbu 3,4 % p. a.

•          Prepočítajte si mesačnú splátku!

Preverte si vašu súčasnú mesačnú splátku. Využite kalkulačky na internete (www.Preneste Si Hypoteku.sk) alebo navštívte pobočku banky a dajte si vypočítať novú výšku mesačnej splátky. Znížením mesačnej splátky výrazne zlepšíte váš rodinný rozpočet.

•          Zistite si, kedy sa vám končí fixácia úrokovej sadzby!

Väčšina hypoték na Slovensku je fixovaná na dlhšie obdobie, teda majú garantovanú sadzbu na niekoľko rokov. V najbližších mesiacoch sa bude končiť fixácia až 22 % hypoték! Najvýhodnejšie je zmeniť banku a preniesť si hypotéku v čase refixácie. Ušetríte, lebo neplatíte poplatok za predčasné splatenie úveru.

•          Zistite, koľko platíte na súvisiacich poplatkoch!

Banky zvýhodňujú verných klientov alebo ponúkajú benefity v rámci akciovej ponuky. Prima banka napríklad klientom, ktorí používajú Osobný účet, odpustí poplatky za poskytnutie úveru, preto je prenos hypotéky ešte výhodnejší.

Prepočítajte si, či máte výhodnú hypotéku na www.PrenesteSiHypoteku.sk

Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!

Tobiáš Komanický začal hrať na poľovnícky roh ako 12-ročný. Dnes reprezentuje SPU v Nitre na prestížnych súťažiach trubačov.

Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy

Investor HB Reavis začína s celkovou rekonštrukciou ulice Mlynské nivy.

Tréningové moduly HACCP online

Na SPU v Nitre diskutovali o vytvorení HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív

Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre

Vedenie SPU v Nitre privítalo na pôde univerzity delegáciu, vedenú veľvyslankyňou Kuby na Slovensku, Yamilou Soniou Pita Montes.