Slováci si nepamätajú úroky svojich hypoték, môžu byť nevýhodné

Sadzbu svojej hypotéky nepozná 45 % Slovákov. Tí, ktorí ju vedia, uvádzajú úrok vyše 5 %. Ako ju preniesť a výrazne ušetriť?

3 DÔVODY, PREČO SI PRENIESŤ HYPOTÉKU:

•          Ušetríte na mesačnej splátke

•          Za hypotéku zaplatíte menej

•          Môžete si upraviť dobu splatnosti hypotéky

4 TIPY, AKO ZISTIŤ, ČI MÁTE NEVÝHODNÚ HYPOTÉKU!

•          Porovnajte si úrokovú sadzbu s ponukou na trhu!

Len každá piata hypotéka na Slovensku je výhodná, preto si zistite úrokovú sadzbu vašej staršej hypotéky. Aktuálne sa ponuky bánk v závislosti od dĺžky viazanosti (fixácie) pohybujú na úrovni 3 % až 4 %. Tak prečo by ste ako terajší klient banky mali mať vyššiu sadzbu ako úplne noví klienti? Napríklad Prima banka garantuje všetkým klientom sadzbu 3,4 % p. a.

•          Prepočítajte si mesačnú splátku!

Preverte si vašu súčasnú mesačnú splátku. Využite kalkulačky na internete (www.Preneste Si Hypoteku.sk) alebo navštívte pobočku banky a dajte si vypočítať novú výšku mesačnej splátky. Znížením mesačnej splátky výrazne zlepšíte váš rodinný rozpočet.

•          Zistite si, kedy sa vám končí fixácia úrokovej sadzby!

Väčšina hypoték na Slovensku je fixovaná na dlhšie obdobie, teda majú garantovanú sadzbu na niekoľko rokov. V najbližších mesiacoch sa bude končiť fixácia až 22 % hypoték! Najvýhodnejšie je zmeniť banku a preniesť si hypotéku v čase refixácie. Ušetríte, lebo neplatíte poplatok za predčasné splatenie úveru.

•          Zistite, koľko platíte na súvisiacich poplatkoch!

Banky zvýhodňujú verných klientov alebo ponúkajú benefity v rámci akciovej ponuky. Prima banka napríklad klientom, ktorí používajú Osobný účet, odpustí poplatky za poskytnutie úveru, preto je prenos hypotéky ešte výhodnejší.

Prepočítajte si, či máte výhodnú hypotéku na www.PrenesteSiHypoteku.sk

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartu Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.