Potrebujete peniaze? Ide to aj bez poplatkov!

BRATISLAVA – Dočasná finančná núdza, nové auto alebo spotrebiče a rekonštrukcia bývania. To sú podľa prieskumu najčastejšie dôvody, prečo si Slováci požičiavajú peniaze cez spotrebné úvery.

Slováci sa pri úvere rozhodujú podľa výšky mesačnej splátky

BRATISLAVA – Dočasná finančná núdza,nové auto alebo spotrebiče a rekonštrukcia bývania. To sú podľa prieskumu najčastejšie dôvody, prečo si Slováci požičiavajú peniaze cez spotrebné úvery. Ale ako si vybrať taký, ktorý vám čo najmenej zaťaží rodinný rozpočet?

Jarné mesiace sú typickým obdobím, keď ľudia uvažujú o rekonštrukcii bývania. Aj preto siahajú po spotrebných úveroch. Podľa prieskumu GfK* by väčšina z nás pri vyšších sumách uprednostnila čerpanie úveru vo svojej banke pred splátkovou spoločnosťou. Slováci zároveň povedali, že pri vybavovaní úveru sú pre nich dôležité najmä informácie o tom, ako dlho budú úver splácať a koľko ich to bude mesačne stáť.

Na rozdiel od úverov na bývanie, ktoré sa obvykle poskytujú na dlhšie obdobie, počas ktorých môže dôjsť k zmene úrokovej sadzby, pri spotrebných úveroch sa výška úrokovej sadzby až do ich splatenia spravidla nemení. A teraz máme pre vás ďalšiu dobrú správu. Od 1. mája 2013 Slovenská sporiteľňa prestala účtovať väčšinu poplatkov pri nových spotrebných úveroch. “ Ako prvá banka na Slovensku sme sa rozhodli definitívne zrušiť poplatky za spracovanie a za správu úveru. Dokonca aj mimoriadna splátka a predčasné splatenie úveru je bez poplatku,“ potvrdil Štefan Panenka, produktový riaditeľ banky, ktorá dlhodobo poskytuje najviac spotrebných úverov na Slovensku.

Zdroj: Prieskum GfK z marca 2013 pre Slovenskú sporiteľňu

Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach

Ak si sporíte na dôchodok v DDS, každý rok môžete ušetriť v daňovom priznaní.

Nestíhate nakupovať darčeky?

Darujte svojim najbližším Ročné predplatné SME.sk

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk