Potrebujete peniaze? Ide to aj bez poplatkov!

BRATISLAVA – Dočasná finančná núdza, nové auto alebo spotrebiče a rekonštrukcia bývania. To sú podľa prieskumu najčastejšie dôvody, prečo si Slováci požičiavajú peniaze cez spotrebné úvery.

Slováci sa pri úvere rozhodujú podľa výšky mesačnej splátky

BRATISLAVA – Dočasná finančná núdza,nové auto alebo spotrebiče a rekonštrukcia bývania. To sú podľa prieskumu najčastejšie dôvody, prečo si Slováci požičiavajú peniaze cez spotrebné úvery. Ale ako si vybrať taký, ktorý vám čo najmenej zaťaží rodinný rozpočet?

Jarné mesiace sú typickým obdobím, keď ľudia uvažujú o rekonštrukcii bývania. Aj preto siahajú po spotrebných úveroch. Podľa prieskumu GfK* by väčšina z nás pri vyšších sumách uprednostnila čerpanie úveru vo svojej banke pred splátkovou spoločnosťou. Slováci zároveň povedali, že pri vybavovaní úveru sú pre nich dôležité najmä informácie o tom, ako dlho budú úver splácať a koľko ich to bude mesačne stáť.

Na rozdiel od úverov na bývanie, ktoré sa obvykle poskytujú na dlhšie obdobie, počas ktorých môže dôjsť k zmene úrokovej sadzby, pri spotrebných úveroch sa výška úrokovej sadzby až do ich splatenia spravidla nemení. A teraz máme pre vás ďalšiu dobrú správu. Od 1. mája 2013 Slovenská sporiteľňa prestala účtovať väčšinu poplatkov pri nových spotrebných úveroch. “ Ako prvá banka na Slovensku sme sa rozhodli definitívne zrušiť poplatky za spracovanie a za správu úveru. Dokonca aj mimoriadna splátka a predčasné splatenie úveru je bez poplatku,“ potvrdil Štefan Panenka, produktový riaditeľ banky, ktorá dlhodobo poskytuje najviac spotrebných úverov na Slovensku.

Zdroj: Prieskum GfK z marca 2013 pre Slovenskú sporiteľňu

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?