Tlacovespravy.sme.sk zdvojnásobili počet článkov i klientov

Za obdobie január až apríl 2013 zverejnili tlacovespravy.sme.sk cez štyristo nových článkov, čo predstavuje vyše dvojnásobný medziročný nárast.

Za obdobie január až apríl  2013 zverejnili tlacovespravy.sme.sk cez štyristo nových článkov, čo predstavuje vyše dvojnásobný medziročný nárast.

Záujem o službu Tlačové správy sa premieta aj v týždňových prírastkoch nových správ, ktoré sa rátajú až na desiatky. Počet registrovaných zákazníkov s predplateným ročným prístupom k službe, umožňujúcim zverejneňovanie neobmedzeného množstva správ a pr článkov, atakoval koncom apríla štyri desiatky, čo je dvojnásobne viac ako vlani. K "tradičným" klientom ako sú banky, operátori či eshopy pribudli aj novo registrované firmy z oblasti obchodu, energetiky, konzultačných služieb, ale aj developeri či občianske združenia a nadácie.

"Zverejňovanie správ zákazníkmi v čase, ktorý im samotným najviac vyhovuje je komfortné i zrozumiteľné pre bežného užívateľa. Približne rovnakým tempom tak stúpa aj počet užívateľov, ktorí v zaregistrovaných firmách s naším systémom pracujú. Od februára sme navyše pre registrované firmy pridali nové funkcie pre editáciu správ, umožňujúce napríklad do článkov vkladať videá, alebo umiestňovať v texte fotografie a linkovať ich s konkrétnym obsahom na cieľových stránkach", hovorí manažér projektu Vladimír Martinka.

Až tisíce prečítaní jednej správy

Zvýšený počet zákazníkov i správ prinieslol širšiu škálu tém, a tá priťahuje viac čitateľov. Aj vďaka tomu za január až apríl presiahol celkový počet zobrazených stránok tlacovespravy.sme.sk sedemsto tisíc, čo predstavuje medziročný nárast page views o deväť percent. Na dobrej čítanosti jednotlivých článkov zverejňovaných na tlacovespravy.sme.sk, ktorá je denne rádovo v desiatkach až stovkách, sa veľkou mierou podieľa automatizované avizovanie ich titulkov v záložke "Najnovšie" widgetu na Hlavnej stránke a v spravodajstve Sme.sk.

Články podporené za príplatok umiestnením na hlavnej stránke servera Sme.sk, resp. aj v záložke "Vybrané" widgetu na Hlavnej stránke a v spravodajstve Sme.sk, dosahujú až niekoľko tisíc otvorení za deň. Na ich sledovanosť má však tiež vplyv dobré titulkovanie a načasovanie. Rekord v čítanosti v období január až apríl (30 226 otvorení) dosiahol článok o investovaní do podielových fondov.

Tlacovespravy.sme.sk - sledovanosť top desať článkov s príplatkovým umiestnením na Hlavnej stránke Sme.sk alebo vo vybranej sekcii
Tlačová správa/pr článok Otvorení odo dňa zverejnenia
Kam investujú obozretní         30 226
Viete, na čo míňate najviac peňazí?         27 788
Rytmus otvára finančnú akadémiu!         24 661
Zvažujete kúpu bytu? Porovnávali sme bývanie v meste a za mestom         22 132
Tatra banka ponúka hypotéku s historicky najnižším úrokom         19 718
Pozor na koróziu! Udržte svoje auto po zime v kondícii         19 468
Rozkoš na Valentína zaručená         18 755
Rezidencie Machnáč odštartoval predaj bytov veľkoryso!         16 346
Revolúcia v kvalite bývania         14 684
Tatra banka sprístupnila platby mobilom už aj pre Android         14 516
Priemerný počet otvorení top 10 článkov         20 829
Zdroj: Štatistický modul servera Tlačové správy, obdobie 1.1.2013 - 30.4.2013.

Jednotlivé správy na neobmedzený čas aj bez registrácie

"Okrem skvalitňovania servisu pre registrované firmy chystáme do budúcna ďalšie rozšírenie podpory čítanosti našich článkov. Pribudnúť by mali nové možnosti ich zdieľania, i  zvačšenie rozsahu umiestnenia widgetu s vybranými,  najnovšími a najčítanejšími článkami v spravodajstve Sme.sk", dodáva manažér projektu Vladimír Martinka.

Atraktívnou cenovou ponukou však Tlačové správy nezabúdajú ani na klientov, ktorí potrebujú sporadicky zverejniť len jednu tlačovú správu; správa je navyše automaticky avizovaná v rebríčku najnovších správ widgetu na Hlavnej stránke a v spravodajstve Sme.sk.

Viac o riešeniach a podmienkach čítajte TU.

Zdroj: Novinky o inzercii na Sme.sk

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.