Daňové a odvodové zaťaženie na Slovensku

Zo mzdy zamestnanca si štát ukrojí 54,29% a zamestnancovi ostane 45,71%.

Podľa koncepcie, ktorú používa Nadácia F. A. Hayeka, pripadá deň daňovej slobody tento rok na 3.6.2013. Je to deň, kedy začíname konečne pracovať pre seba a svoju rodinu. Sumu, ktorú sme do tohto dňa zarobili pohltia dane a odvody, ktoré platíme do štátnej kasy. Od tohto dňa už všetky zarobené peniaze ostávajú nám.

My sme sa pokúsili o výpočet na konkrétnych číslach, ktoré sme premietli do mzdy zamestnanca. Vychádzame z predpokladu podnikania firmy ako platcu DPH. Celú sumu, ktorú firma vyfakturuje sme sa pokúsili premietnuť do mzdy zamestnanca.

Zo mzdy zamestnanca si štát ukrojí 54,29% a zamestnancovi ostane 45,71%. V praxi to znamená, že ak napríklad firma vyfakturuje 2400,- €, tak zamestnanec z tejto sumy dostane na výplatu 1097,- € a štát si ponechá vo forme daní a odvodov 1303,- €.

Podľa tejto koncepcie pripadá deň daňovej slobody na 18.7.2013.

Popis postupu výpočtu a konkrétne čísla sú zverejnené na adrese http://www.humanet.sk/spravy/den-danovej-slobody-2013.

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen