Daňové a odvodové zaťaženie na Slovensku

Zo mzdy zamestnanca si štát ukrojí 54,29% a zamestnancovi ostane 45,71%.

Podľa koncepcie, ktorú používa Nadácia F. A. Hayeka, pripadá deň daňovej slobody tento rok na 3.6.2013. Je to deň, kedy začíname konečne pracovať pre seba a svoju rodinu. Sumu, ktorú sme do tohto dňa zarobili pohltia dane a odvody, ktoré platíme do štátnej kasy. Od tohto dňa už všetky zarobené peniaze ostávajú nám.

My sme sa pokúsili o výpočet na konkrétnych číslach, ktoré sme premietli do mzdy zamestnanca. Vychádzame z predpokladu podnikania firmy ako platcu DPH. Celú sumu, ktorú firma vyfakturuje sme sa pokúsili premietnuť do mzdy zamestnanca.

Zo mzdy zamestnanca si štát ukrojí 54,29% a zamestnancovi ostane 45,71%. V praxi to znamená, že ak napríklad firma vyfakturuje 2400,- €, tak zamestnanec z tejto sumy dostane na výplatu 1097,- € a štát si ponechá vo forme daní a odvodov 1303,- €.

Podľa tejto koncepcie pripadá deň daňovej slobody na 18.7.2013.

Popis postupu výpočtu a konkrétne čísla sú zverejnené na adrese http://www.humanet.sk/spravy/den-danovej-slobody-2013.

Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby

Čerpačka na Moldavskej uspokojí aj náročných motoristov.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.