Daňové a odvodové zaťaženie na Slovensku

Zo mzdy zamestnanca si štát ukrojí 54,29% a zamestnancovi ostane 45,71%.

Podľa koncepcie, ktorú používa Nadácia F. A. Hayeka, pripadá deň daňovej slobody tento rok na 3.6.2013. Je to deň, kedy začíname konečne pracovať pre seba a svoju rodinu. Sumu, ktorú sme do tohto dňa zarobili pohltia dane a odvody, ktoré platíme do štátnej kasy. Od tohto dňa už všetky zarobené peniaze ostávajú nám.

My sme sa pokúsili o výpočet na konkrétnych číslach, ktoré sme premietli do mzdy zamestnanca. Vychádzame z predpokladu podnikania firmy ako platcu DPH. Celú sumu, ktorú firma vyfakturuje sme sa pokúsili premietnuť do mzdy zamestnanca.

Zo mzdy zamestnanca si štát ukrojí 54,29% a zamestnancovi ostane 45,71%. V praxi to znamená, že ak napríklad firma vyfakturuje 2400,- €, tak zamestnanec z tejto sumy dostane na výplatu 1097,- € a štát si ponechá vo forme daní a odvodov 1303,- €.

Podľa tejto koncepcie pripadá deň daňovej slobody na 18.7.2013.

Popis postupu výpočtu a konkrétne čísla sú zverejnené na adrese http://www.humanet.sk/spravy/den-danovej-slobody-2013.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.