Iba kvalitný alkohol tester Vám zaručí, že nenafúkate

Na trhu je veľa prístrojov, ktoré určujú hladinu alkoholu v dychu. Ako medzi nimi nájsť taký, ktorý je spoľahlivý a presný?

Na trhu je veľa prístrojov, ktoré určujú hladinu alkoholu v dychu. Ako medzi nimi nájsť taký, ktorý je spoľahlivý a presný?

Šoférovanie s alkoholom v krvi je čoraz menej tolerované. Ide najmä o bezpečnosť Vás a ostatných účastníkov cestnej premávky, nakoľko je dokázané, že alkohol má veľmi silný utlmujúci účinok. Spomaľuje reakcie, zhoršuje úsudok, zvyšuje agresivitu pri šoférovaní. Všetky tieto faktory majú za následok zvýšenú pravdepodobnosť dopravnej nehody, ktorá môže mať tragické následky.

Už relatívne nízka hladina alkoholu v krvi Vás môže vyjsť draho aj v prípade, že dopravnú nehodu na ceste nespôsobíte. Pokuty sú čoraz vyššie a šoférovanie s viac ako 1 promile alkoholu v krvi je dokonca posudzované ako trestný čin. So všetkými jeho následkami – zápis do registra, odňatie slobody a samozrejme odňatie oprávnenia viesť motorové vozidlo a pokuta. A práve preto je alkohol tester čoraz obľúbenejší nástroj nielen u zamestnávateľov a policajtov, ale aj u vodičov, ktorí chcú minimalizovať riziko vyplývajúce zo šoférovania pod vplyvom alkoholu.

Srdcom každého alkohol testeru je senzor. Rozlišujeme dva základné druhy – polovodičové a elektrochemické. Polovodičové senzory sa vyznačujú tým, že majú nižšiu životnosť, presnosť a spoľahlivosť, ale ich výhodou je priaznivejšia cena. Elektrochemické senzory naproti tomu dosahujú vyššiu presnosť a spoľahlivosť a sú takmer nezničiteľné. Ich princíp fungovania (vytváranie elektrického napätia vďaka „spaľovaniu“ alkoholu) im totiž prepožičiava tú vlastnosť, že nie sú meraniami postupne degradované, prípadne iba minimálne. Elektrochemické senzory pritom nevyužívajú už iba policajti, štátne inštitúcie a firmy, ale dnes ich obsahujú už aj viaceré prístroje určené pre bežné používanie.

Ak si chcete byť istí, že kupujete prístroj, ktorý bude vyhovovať Vašim požiadavkám, porovnajte si parametre z ponuky a vyberte taký, ktorý je pre Vás najvhodnejší. Jednotlivé alkohol testery môžu ponúkať rôzne doplnkové funkcie - napríklad možnosť nabíjania telefónu, fotoaparátu, spojenie s počítačom, výkonná zabudovaná baterka apod. Vyberajte ale iba z ponuky serióznych predajcov, ktorí Vám zaručia kvalitu výrobkov a istotu ich dlhodobého spoľahlivého chodu.

Dnes je na trhu veľa výrobkov rôznych typov  od viacerých výrobcov, ktorí sa snažia zaujať zákazníka vlastnosťami prístroja a jeho rôznymi doplnkami. Každý z nich má svoju stratégiu a spravidla vylepšuje svoje prístroje v určitých smeroch. Nie je preto zaručené, že si vyberiete v sortimente jedného výrobcu presne to, čo hľadáte. Je dobré si porovnať alkohol testery viacerých druhov, pretože každý z nich spravidla vyniká v niečom inom. Či už hľadáte spoľahlivý prístroj za rozumnú cenu, maximálnu presnosť, výdrž, rýchlosť alebo doplnkové funkcie, nezabudnite na to hlavné – alkohol tester Vám má poskytnúť istotu, že nenafúkate.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.

Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely

S dieťaťom do Egypta? Na čo myslieť pred cestou a tipy na hotely pre rodiny.