Bažant Kinematograf na Magio pláži odpáli premiéra

Po vydarenom minulom ročníku letného kina Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži nebudú jej návštevníci ukrátení o bohatú dávku filmového umenia ani tento rok. Návštevníci pláže tak od 16. 7. až do 21. 8. môžu opäť zažiť neopakovateľnú atmosféru letných filmových predstavení priamo na Tyršovom nábreží pri Dunaji. Program bude aj tento rok pozostávať z výnimočných titulov svetovej kinematografie posledných rokov, ale aj zo slovenských a českých noviniek, a tematických večerov so zaujímavými hosťami. Bratislavské letné kino na Magio pláži v utorok 16. júla otvorí len zopár dní po slávnostnej svetovej premiére na Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary nová česká komédia Revival režisérky Alice Nellis o štyroch vyslúžilých rockeroch, ktorí sa pokúšajú o veľký návrat na hudobnú scénu.

revival-geisberg-r902_res.jpg

O rockový „nářez“ sa v nej postará  jedinečná pánska štvorica Bolek Polívka, Marián Geišberg, Karel Heřmánek a Miroslav Krobot. Ich slávna skupina Smoke bola akousi českou obdobou Rolling Stones, ale rozpadla sa v roku 1972 za záhadných okolností. Teraz sa pokúšajú o veľkolepý comeback. Každého z nich k tomu vedú iné pohnútky, ale spája ich spoločná  túžba ešte raz si to poriadne užiť a odviazať sa. Hviezdne obsadenie filmu okrem titulnej štvorice dopĺňajú Vojtech Dyk, Zuzana Bydžovská, Richard Genzer a mladá herečka Jenovéfa Boková. Slávnostná premiéra na Magio pláži bude prístupná aj pre verejnosť a nenechajú si ju ujsť ani herci a tvorcovia filmu.

16082012-snehy-kilimandzaracena-lux-ep-foto-peter-prochazka-r739_res.jpg

Okrem obľúbeného bratislavského projektu letného kina sa Bažant Kinematograf po prvýkrát objaví aj na Magio pláži v Košiciach (24.7. – 21.8., lokalita Nad jazerom). Na košickej Magio pláži sa v stredu 24. júla na filmovom plátne vo filme Wima Wendersa opäť stretne legendárna kubánska kapela Buena Vista Social Club, v špeciálnej slovenskej obnovenej premiére filmu. Aktuálny program letného kina na Magio pláži nájdete na stránke www.magioplaz.sk. Predstavenia začínajú po zotmení, približne o 21:00.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana