Prenos hypoték z banky do banky láme rekordy

Vedeli ste, že tohtoročné leto je obdobím, kedy banky poskytujú najviac úverov na bývanie?

Klienti si čoraz častejšie prenášajú existujúce hypotéky do iných bánk. Prenosom staršej hypotéky do banky s výhodnejšou sadzbou si klienti môžu znížiť mesačnú splátku a ušetriť aj niekoľko tisíc Eur. Za tri roky to môže byť až5 000 €.

„Možnosť prenosu hypotéky do inej banky pozná 9 z 10 majiteľov hypoték, v realite si ho však vyskúšalo zatiaľ iba 19% z nich. Obávajú sa najmä byrokracie, straty času a toho, že aj tak nedostanú bankami komunikované sadzby. Niektoré banky uvádzajú úrokové sadzby so slovíčkom „od“, ale v skutočnosti klientovi ponúknu sadzbu ďaleko vyššiu. Prima banka sa preto zamerala práve na tento typ klientov a proces prenosu hypotéky výrazne  zjednodušila. Už pri prvej návšteve pobočky môže klient podpísať zmluvu s garantovanou sadzbou 3,4%. Stačí k tomu iba pôvodná úverová a záložná zmluva, prípadne aj starý znalecký posudok.“ povedala Henrieta Gahérová, členka predstavenstva zodpovedná za riadenie produktov Prima banky.

Prima banka v júni lámala rekordy v predaji hypoték. V druhom kvartáli poskytla 6-krát viac hypoték ako minulý rok a zároveň sa tak stala najrýchlejšie rastúcou bankou v oblasti hypoték na Slovensku. Prima banka v mesiacoch apríl až jún rástla 4-krát rýchlejšie ako trh, a to všetko vďaka rýchlemu a jednoduchému procesu prenosu hypotéky z inej banky, jednotnej transparentnej a výhodnej sadzbe a neustále sa rozširujúcej pobočkovej sieti.

Rovnaká sadzba 3,4% pre každého v Prima banke pokračuje aj počas leta. Klienti na nej najviac oceňujú, že je jednotná, transparentná, zrozumiteľná, ale hlavne, že ju skutočne aj dostanú.

Viac informácií nájdete na TU.

Hypokalkulačku si môžete vyskúšať TU.

domy-r637_res.jpg

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.