Vyhrajte 50 x 500 eur v Prvej stavebnej sporiteľni

Sladké dovolenkové ničnerobenie si môžete spríjemniť aj zaujímavou „čerešničkou na torte“ – výhrou od Prvej stavebnej sporiteľne. Každý z 50-tich výhercov získa sumu 500 €.

Sladké dovolenkové ničnerobenie si môžete spríjemniť aj zaujímavou „čerešničkou na torte“ – výhrou od Prvej stavebnej sporiteľne. Pani Šťastena si bude vyberať – a to aj za prítomnosti notára – spomedzi tých, ktorí do 31. augusta 2013 uzatvoria zmluvu o stavebnom sporení v PSS, a. s., a zaplatia poplatok za jej uzatvorenie. Každý z 50-tich výhercov získa sumu 500 €.

Ale ani tí, ktorí nevyhrajú, nemusia smútiť, pretože stavebné sporenie v Prvej stavebnej sporiteľni im prinesie rad ďalších výhod.

Od kedy a koľko...

Samozrejme, prvým predpokladom pre ich získanie  je uzatvoriť si zmluvu o stavebnom sporení. Na to, aby ste tento krok urobili, máte v súčasnosti ideálne podmienky. Jednou z nich je nízky – iba 20-eurový poplatok za jej uzatvorenie.  Zmluvu o stavebnom sporení môžu rodičia uzatvoriť aj pre svoje dieťa. Ak stihnete pre svojho potomka do troch mesiacov od jeho narodenia uzatvoriť špeciálne detské sporenie  Junior extra, nezaplatíte za uzatvorenie zmluvy žiadny poplatok. To, či budete sporiť pravidelnými mesačnými platbami prostredníctvom trvalého príkazu, alebo inými formami a v iných časových intervaloch – hoci aj jednorazovým vkladom – závisí iba od vášho rozhodnutia.

...a čo za to...

Atraktivitu stavebného sporenia  zvyšuje viac zaujímavých momentov. V prvom rade je to výhodné zhodnotenie finančných prostriedkov vďaka garantovaným úrokom z vkladov a štátnej prémie. Úroky môžu dosiahnuť až 2 % ročne, štátna prémia predstavuje v tomto roku  11,5 % z ročných vkladov, maximálne 66,39 €. Na štátnu prémiu  má nárok každý stavebný sporiteľ – teda aj dieťa.

Rodičom,  ktorí uzatvorili zmluvu pre svoje deti, ponúka Prvá stavebná sporiteľňa ešte jednu netradičnú  výhodu.  Ak ich chcú  zabezpečiť pred nečakanými udalosťami, môžu využiť bezplatnú extra istotu. To znamená, že v prípade úmrtia rodiča, ktorý zmluvu pre dieťa uzatvoril, bude Prvá stavebná sporiteľňa  pokračovať v sporení namiesto  neho  pravidelnými mesačnými vkladmi až do nasporenia  50 % z cieľovej sumy. Maximálna výška extra istoty je 10 000 €.

...nové alebo krajšie bývanie

Pri súčasných cenách nehnuteľností, stavebných prác a materiálov a najmä s ohľadom na výšku príjmov sa bez úverov z komerčných bank ku kvalitnému bývaniu  ťažko dostaneme. Úvery na bývanie z Prvej stavebnej sporiteľne sú zaujímavé z viacerých hľadísk. V prvom rade sú to nízke úrokové sadzby stavebných úverov. Ich úročenie už  od 2,9 % ročne sa nemení počas celej doby splácania.  Atraktívne je aj ručenie za úvery, pretože stavebné úvery až do 50 tisíc € netreba zabezpečiť nehnuteľnosťou a neskúmame ani príjem klienta.  Ak zatiaľ nemáte nárok na stavebný úver, poskytneme vám niektorý iný druh úveru na bývanie, pri ktorých – a to až do výšky 25 tisíc € – stačí ručenie iba ručiteľom.

A vráťme sa ešte k našim deťom. Práve vďaka stavebnému sporeniu a pri využití dostupných úverov im môžeme pripraviť prostriedky na financovanie ich vlastného bývania. Myslieť na samostatné bývanie svojich detí až vtedy, keď maturujú,  je naozaj neskoro. Nám ostatným, dnes plnoletým a dokonca aj seniorom, dávajú úvery šancu  zabezpečiť si nové alebo vylepšiť si už existujúce bývanie.  A  po šiestich rokoch sporenia môžete využiť nasporené prostriedky vrátane štátnej prémie a úrokov z nich na akýkoľvek účel.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.