Nedeľa, 12. júl, 2020 | Meniny má NinaKrížovkyKrížovky

Prečo sa oplatí poistiť aj dovolenkujúce zvieratko?

Liečba psíka, ktorý vo Švajčiarsku dostal náhle zdravotné ťažkosti, vyšla na 650€. Majiteľ nezbedníka, ktorý poškodil hotelovú posteľ, dostal od hotela účet na 143€.

Máte domáceho miláčika a chystáte sa na dovolenku v zahraničí? Cestovné poistenie môžete uzatvoriť aj pre vášho psíka či mačičku!

Zvieratká s nami cestujú do zahraničia čoraz častejšie

poistite onlinePes alebo mačka sú skvelí spoločníci a pre mnohých z nás aj plnohodnotní členovia rodiny. Ak máte domáceho miláčika a neviete si predstaviť, že by ste si dovolenku v zahraničí vychutnali bez neho, nie ste jediní. V ostatných dvoch rokoch čoraz viac Slovákov cestuje za hranice aj so svojím psíkom alebo mačičkou. Tretina z ciest pritom mieri do Chorvátska, ale domáci miláčikovia nám často robia spoločnosť aj pri cestách do Českej republiky, Rakúska a Talianska.

Domyslené cestovné poistenie myslí na všetko

Ak sa chystáte do zahraničia so zvieratkom, mali by ste vedieť, že cestovné poistenie myslí aj na takúto situáciu. Okrem tradičného poistenia osôb môžete na cestu poistiť aj svojho domáceho miláčika. Poistenie zvieratka kryje liečebné náklady v prípade jeho náhleho ochorenia alebo úrazu v zahraničí, ale tiež následky škôd, ktoré môže spôsobiť inej osobe na zdraví alebo majetku.

Prečo sa oplatí poistiť aj zvieratko?

Pes si v zahraničí zlomil labku a jeho ošetrenie stálo takmer 1 000 EUR. Liečba psíka, ktorý vo Švajčiarsku dostal náhle zdravotné ťažkosti, vyšla na 650 EUR. A v Grécku zasa psík poškodil posteľ a majiteľ nezbedníka dostal od hotela účet vo výške 143 EUR. Našťastie, všetky tieto prípady mali šťastný koniec a majiteľov psíkov to nestálo ani cent. Všetci uzatvorili svojim domácim miláčikom cestovné poistenie a poisťovňa preplatila náklady na ich ošetrenie a škodu spôsobenú v gréckom hoteli :-)

Na čo si dávať pozor pri poistení domáceho miláčika

Ak sa rozhodnete v rámci cestovného poistenia uzatvoriť poistenie aj pre vášho domáceho miláčika, mali by ste vedieť, že:

• Poisťované zvieratko musí byť pred cestou zdravé a mať platný medzinárodný očkovací preukaz (Pet Pass)
  • Poistenie platí pri cestách do akejkoľvek krajiny v zahraničí
  • Poistenie liečebných nákladov domáceho miláčika kryje nevyhnutné liečebné náklady, ktoré vzniknú pri úraze alebo náhlom ochorení zvieratka v zahraničí, tzn. ambulantné veterinárne ošetrenie, náklady na veterinárom predpísané lieky a zdravotné pomôcky, náklady spojené s hospitalizáciou zvieraťa a jeho prepravou do najbližšieho veterinárneho zariadenia až do výšky 1 000 EUR
  • Poistenie zodpovednosti za škodu slúži na preplatenie škôd, ktoré poistené zviera spôsobí tretej osobe na zdraví alebo majetku až do výšky 2 000 EUR
  • Cena poistenia pre domáceho miláčika je 0,50 EUR / deň
  • Cestovné poistenie s poistením domáceho miláčika si môžete uzatvoriť pohodlne a rýchlo online na www.poistenie.sme.sk .

Viac informácií o domyslenom cestovnom poistení, ktorého súčasťou je aj poistenie domáceho miláčika v zahraničí, nájdete na poistenie.sme.sk/cestovne-poistenie-info.

O prevádzkovateľovi služby: Union poisťovňa, a.s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992 a okrem cestovného poistenia, poistenia majetku, povinného zmluvného poistenia ponúka aj životné poistenie a doplnkové zdravotné poistenie. Union poisťovňa, a.s. ako prvá umožnila klientom platiť za poistenie online, a v roku 2007 na Slovensko priniesla SMS poistenie, ktoré si môžu klienti pohodlne uzatvoriť už aj cez mobilné aplikácie. Jej sesterskou spoločnosťou je Union zdravotná poisťovňa a preto aj jej poistenci majú nárok na atraktívne zľavy napr. pri cestovnom či povinnom zmluvnom poistení. Union poisťovňa, a.s. je členom silnej medzinárodnej skupiny Achmea, a preto kladie veľký dôraz na transparentnosť, etiku a poskytovanie nadštandardných služieb pre klientov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Viete, ako vzniká kvalitná šálka espressa?

Profesionálna baristka prezradila, čo sa skrýva v šálkach kávy Deli by Shell.

Turistický sprievodca: Cestujeme na obľúbenú Malorku

Opäť môžeme vyraziť na Malorku. Pomôžeme vám pripraviť sa a naplánovať cestu.

Slovenskí študenti rozumejú financiám čoraz lepšie

Nadácia PARTNERS ocenila tých najlepších účastníkov Finančnej olympiády