Zabojujte o vaše právo na výber zdravotnej poisťovne

Skúsenosti jasne potvrdzujú, že iba konkurenčné prostredie núti všetkých v zdravotníctve lepšie sa starať o pacienta.

Skúsenosti jasne potvrdzujú, že iba konkurenčné prostredie núti všetkých
v zdravotníctve lepšie sa starať o pacienta.

Vláda SR sa snaží zneistiť poistencov súkromných poisťovní a zobrať im možnosť vybrať si. Chce ľudí nasilu dostať do jednej štátnej poisťovne, pričom takmer 2 milióny slovenských občanov sú dobrovoľne klientmi súkromných zdravotných poisťovní.

Ak nechcete zažiť návrat monopolu do zdravotníctva, je práve teraz najvyšší čas vyjadriť svoj názor!

3 dôvody prečo potrebujeme konkurenciu:

1. Operácia o mesiace skôr

Vláda SR hovorí, že zdravotné poisťovne sa v ničom nelíšia. Štatistiky o počte ľudí na čakacích zoznamoch na operácie však hovoria pravý opak. Napríklad na totálnu endoprotézu kolenného kĺbu sa čaká najviac a najdlhšie v štátnej poisťovni, zatiaľ čo Union ZP má na čakacích listinách niekoľkonásobne menej poistencov.

2. Menej “vyhodených” peňazí

Pomocou revíznej činnosti zdravotné poisťovne kontrolujú, či úkony, ktoré si váš lekár alebo nemocnica fakturujú, sú opodstatnené. Vedia tak odhaliť, keď vám lekár iba vypíše recept, no v poisťovni sa snaží uplatniť faktúru aj za iné výkony. Najmenšia poisťovňa Union ZP len v roku 2012 takto ušetrila približne 21 miliónov eur a (v prepočte na kontrolovanú sumu) tak pre zdravotníctvo usporila výrazne viac ako štátna poisťovňa.

3. Viac výhod pre vaše zdravie

Union ZP bola medzi prvými, ktorá zaviedla benefity a podporu zdravotnej prevencie. Ak nebude možnosť voľby, môžete tak prísť o Union ZP ponúkané očkovania proti vážnym ochoreniam, CRP vyšetrenie u všeobecného lekára pre dospelých, očkovanie pre dievčatá a chlapcov proti nebezpečnému HPV vírusu, monitor dychu pre novorodencov či pečatenie zubov detí. Nehovoriac o testovaní potravinovej intolerancie, ktorá spôsobuje zdravotné problémy každému druhému obyvateľovi Slovenska a Union ZP ako jediná jej testovanie podporí od januára 2014.

benefityzmensene-r373_res.jpg

Prejdite do 30. septembra 2013 do súkromnej zdravotnej poisťovne Union a vyjadrite tak svoj nesúhlas s monopolom.

Viac informácií nájdete na www.niesomovca.skwww.union.sk.

logounion-r879_res.jpg

Fascinuje ma nadšenie mladých ľudí, s akým hltajú nové trendy

...hovorí profesor Pavol Findura, pedagóg na Katedre strojov a výrobných biosystémov Technickej fakulty SPU v Nitre.

16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom

Objavujte nové miesta bez starostí so slovenským turistickým sprievodcom.

Adient je tretí najlepší zamestnávateľ

Spoločnosť Adient, globálny líder vo výrobe automobilových sedadiel, získala tretie miesto v prestížnej ankete Najzamestnávateľ.

Chute a vône kórejskej kuchyne priamo v METRO

Užite si chute a vône Južnej Kórey pri príležitosti olympiády v Pjongčangu priamo vo veľkoobchode METRO po celom Slovensku.