Zlaté mince sú čoraz výhodnejšou investíciou

Obľuba hodnotných mincí zo zlata neustále rastie pre ich výnimočnosť a možnosť zhodnotenia.

Zlato už celé tisícročia plní funkciu uchovávateľa hodnôt a v súčasnej turbulentnej dobe je aj vynikajúcou investičnou príležitosťou. Na trhu je k dispozícii v mnohých podobách, či už vo forme mincí, medailí alebo odliatkov.

Asi najrozšírenejšou formou investície je nákup zlata vo forme mincí. V tomto prípade treba vhodne zvoliť nákup buď investičných, alebo pamätných mincí. Obidva druhy sú síce oslobodené od DPH, ale napríklad slovenské zlaté pamätné mince majú oproti investičným minciam nižšiu rýdzosť a primárne sú určené pre zberateľské účely. Na druhej strane však ich  limitovaný náklad a s tým spojená zberateľská hodnota môžu byť v budúcnosti faktormi, ktoré prinesú vyššie zhodnotenie. Investičné mince na rozdiel od pamätných nemajú takmer nijakú numizmatickú hodnotu, iba hodnotu zlata, ktoré obsahujú. Sú však veľmi likvidné a v prípade potreby ich predáte kdekoľvek na svete. Medzi najznámejšie investičné mince patria KrugerrandWiener Philharmoniker . Wiener Philharmoniker je jediná svetová investičná minca, ktorej nominálna hodnota je vyjadrená v eurách.

V našom internetovom obchode www.vzacne-mince.sk ponúkame takmer všetky najvýznamnejšie svetové zlaté investičné mince počnúc spomínaným juhoafrickým Krugerrandom až po čínsku Pandu . Zákazník si má tak možnosť vybrať zo širokej ponuky investičných, ale aj pamätných zlatých mincí a v budúcnosti profitovať z ich zhodnotenia. Ďalšou formou investície do zlata je kúpa odliatkov od renomovaných rafinérov, ako napríklad Argor Heraeus či Perth Mint . Odliatky majú hmotnosť už od 1 gramu po 1 kilogram a zákazníci ich nakúpia za veľmi výhodné ceny.

U nás si môžete vybrať z bohatej ponuky numizmatických výrobkov špičkovej kvality. Ponuka je určená nielen investorom a zberateľom mincí, ale všetkým, ktorí v kúpe mince, medaily, odliatku či plakety poštovej známky vidia vhodný prostriedok, ako výhodne investovať svoje peniaze alebo potešiť blízkych nádherným darčekom.

490-r674_res.jpg

E-mail: info@vzacne-mince.sk                                 Web: www.vzacne-mince.sk

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.