Aj vaša banka seká sporiace úroky na nulu?

Tu sú tri tipy, ako na tom získať.

Tu sú tri tipy, ako na tom získať

Riešia to desaťtisíce Slovákov, ktorí boli donedávna pod krídlami silných finančných inštitúcii a budú to riešiť i ďalší. Ešte včera vám banka poskytovala zaujímavé úročenie na vašom osobnom či rodinnom sporení.

Dnes? Banka úroky úplne zruší, pretože krutá džungľa trhu jednoducho toľko levov neuživí.

Tí, ktorí sa ocitnú v situácii, kedy im ich peniaze prestávajú zarábať sa logicky začnú rozhliadať po stabilnej alternatíve. A chcú z nej vyťažiť čo najviac.

Úrok ale nie je všetko, radí ľuďom najväčšia a tradičná internetová banka mBank, ktorej za šesť rokov existencie v online priestore verí vyše 180-tisíc zákazníkov len na Slovensku. Po otrasoch v menších slovenských bankách sa pritom v posledných týždňoch zvýšil prírastok zákazníkov mBank o 25 percent denne oproti priemeru.

Ako teda von z finančnej pasce? Pri výbere nového partnera si treba dať pozor hneď na niekoľko úskalí:

1. Úroky na sporiacich účtoch sú dnes na trhu veľmi podobné – ako sa hovorí, sľúbiť sa dá všetko. No zákazníci, ktorí si trúfajú na stabilné sporenie bez toho, aby v budúcnosti opäť museli hľadať náhradné riešenia, by mali sledovať aj zázemie svojej novej banky. Či je stabilná, ako dlho je na trhu, aké sú jej výsledky.

2. Je fér, ak o svojich peniazoch rozhodujete vy, a nie váš bankár. Napríklad sporiaci účet eMAX plus od mBank poskytuje úročenie až 2,0 % ročne, pričom svoje peniaze máte k dispozícii nonstop. Bez limitu kedykoľvek prevediete akúkoľvek sumu. Banka vám predsa nemôže diktovať, kedy si máte kúpiť chatu, nové auto, či odísť na dovolenku.

3. Hra na dodatočné poplatky. Sporiaci účet eMAX plus nepožaduje minimálne zostatky na účte a dáva ľuďom k dispozícii neobmedzený  počet prevodov na účte bez poplatku. Úroky pripisuje mesačne, a tak  jasne vidíte, koľko vám účet eMAX plus priniesol do rodinného rozpočtu.  V mBank vždy bolo samozrejmosťou, že zriadenie, vedenie a aj prípadné  zrušenie účtu je bezplatné.

Na získanie sporenia v mBank stačí mať založený –samozrejme bezplatný - bežný účet mKONTO. Na ňom treba mať zúčtovanú aspoň jednu transakciu v minimálnej výške 300 eur. To znamená, že ak si necháte poslať do mBank výplatu, alebo aspoň jej časť, máte splnené všetky podmienky. Ak sa na to necítite, stále môžete získať výhodné úročenie 0,9% p.a.

Založenie sporiaceho účtu eMAX plus na www.mBank.sk trvá pár minút.

mBank ľudí v ničom neobmedzuje a nenúti ich zbytočne navštevovať bankové pobočky, pretože si všetko vybavíte v pohodlí domova. Váži si potreby ľudí a pomáha v ich napĺňaní bez toho, aby obťažovala svojou prítomnosťou.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.