Slimačie delikatesy kúpite aj na našom trhu

Je prvý na Slovensku, ktorý sa rozhodol obohatiť slovenský gastronomický trh o slimáky a delikatesy z neho.

Slimáky sú obľúbenou špecialitou Francúzov, pritom francúzska kuchyňa má povesť najlepšej na svete, vrchol labužníckeho umenia. Marián Zelieska zo Zvolena, kde si zriadil vlastnú slimačiu farmu, chce aj Slovákom, ktorí radi objavujú nové chute, dopriať možnosť dostať sa k tejto pochúťke.

Jeho firma all4PeoPle sa venuje chovu slimákov aj distribúcii slimačích delikates do slovenských reštaurácií.

Cenený africký slimák

Samozrejme, môžete si pripraviť doma slimáka, ktorého nájdete v záhrade, ale v jeho mäse budete cítiť zeminu a ani mäso nemá také lahodné ako africké, ktoré chová firma Mariána Zeliesku.

„Je to Helix Aspersa Maxima, čiže slimák jedlý veľký. Tento druh žije voľne len v severnej Afrike a hoci je podobný nášmu slimákovi záhradnému, jeho kvalitné mäso sa v gastronómii cení oveľa viac,“ hovorí Marián Zelieska. „Máme riadený chov, ktorý garantuje pôvod a kvalitu mäsa, nehovoriac, že kontakt slimákov so zemou je minimálny“ dodáva.

Prostredníctvom distribútora, spoločnosti Mraziarne Chrien, dodáva do hotelov a reštaurácií výrobky zo slimákov spracované do gurmánskej podoby na konečnú úpravu.

Mrazené v dvoch alternatívach; upravené po burgundsky alebo s lahodným hľuzovkovým maslom. Tiež sterilizované v bujóne, respektíve v hovädzom vývare, vhodné na rozmanitú kulinársku úpravu. V ponuke má aj slimačiu pečeň, ktorá má identický tvar ulity.

Chuťovo vynikajúce a zdravé

Slimačie špeciality prezentovali v piatok v Penzióne Zlatý dukát vo Zvolenskej Slatine na  akcii pre šéfkuchárov a majiteľov reštaurácií z celého Slovenska.

Nechýbala na nej ani slimačia pečeň vo forme jednoduchých jednohubiek s maslom, slimačia paštéta s brusnicami na pečive ozdobená petržlenovou vňaťou či lahodná slimačia polievka, ktorá sa neje z taniera lyžicami, ale pije z malých šálok.

Gurmánskym zážitkom bol nepochybne slimačí kaviár na špenátovom liste s jahodou a trochou kyslej smotany. Firma Mariána Zeliesku predáva slimačí kaviár v príjemne korenenom náleve a spôsobov, ako ich pripraviť, je veľa. Inšpirovať sa môžete aj receptami na webovej stránke www.all4people.sk, kde nájdete aj kompletný sortiment predávaných produktov.

„Šéfkuchári, ktorí vedia oceniť delikatesy, boli nadšení, že môžu na Slovensku siahnuť aj po takýchto delikatesách,“ hovorí.

Slimačí kaviár obsahuje len 0,7 % tuku a neobsahuje cholesterol. V mäse je pri 100-gramovej porcii tuk zastúpený 0,25 g. Porovnaním nutričných hodnôt s lososím či hovädzím mäsom vychádza ako najzdravší variant. Slimačie mäso je nízko kalorické, čo ocenia športovci a ženy dbajúce o svoju líniu. Tabuľku nutričných hodnôt nájdete na stránke firmy http://www.all4people.sk/.

Marián Zelieska - all4people

Slimačie delikatesy

info@all4pople.sk

tel. kontakt: 0910 949 269

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.