Na získanie štátnej prémie máte čas už len do konca roka

Stavebné sporenie je najmä vďaka štátnej prémii jedným z najvýhodnejších spôsobov sporenia.

Stavebné sporenie je najmä vďaka štátnej prémii jedným z najvýhodnejších spôsobov sporenia. Maximálnu výšku štátnej prémie 66,39 € môžu získať aj tí sporitelia, ktorí si stavebné sporenie založia ešte tento rok, t.j. do 31.12.2013. Stačí, ak na účet stavebného sporenia vložia vklad vo výške 577,30 €, čo je možné urobiť nasledujúcim spôsobom:

1. prevodom z účtu vedeného v banke podľa podmienok stanovených danou bankou na spracovanie prevodných príkazov v danom roku,

2. vkladom v hotovosti v pobočkách ČSOB Banky vrátane 31.12.2013,

3. vkladom poštovou poukážkou.

Nasporenú čiastku je možné po 6 rokoch  využiť na čokoľvek

Štátna prémia sa na účet stavebného sporenia pripisuje raz ročne a nepodlieha dani z príjmu. Môže ju získať každý člen rodiny bez ohľadu na vek. Často krát sa rodičia rozhodnú dlhodobo sporiť pre svoje deti práve touto formou. Po 6 rokoch je totižto možné pokračovať ďalej v sporení alebo nasporené prostriedky použiť podľa vlastného uváženia, či už na obstaranie nového bývania alebo financovanie štúdií detí. Tím klientom, ktorí sa rozhodnú finančné prostriedky nevybrať, zostanú aj naďalej úročené a štátnu prémiu môžu získať aj po ukončení 6-ročného cyklu sporenia.

Od januára sa podmienky v stavebnom sporení zmenia

Maximálnu výšku štátnej prémie dostane sporiteľ za nižšie vklady len do konca tohto kalendárneho roka. Od januára 2014 na získanie maximálnej štátnej prémie bude potrebné si nasporiť 781,06 €.

Štátnu prémiu môžete získať uzatvorením zmluvy o stavebnom sporení, a to osobne v ktorejkoľvek pobočke ČSOB Banky, ako aj online na www.csob.sk/online/stavebne-sporenie.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.