Prvý automobil na svete s 9-stupňovou automatickou prevodovkou

Jeden z najúspešnejších modelov automobilky Land Rover - Range Rover Evoque, sa vďaka množstvu nových technológií posúva o ďalší skok vpred.

Jeden z najúspešnejších modelov automobilky Land Rover  - Range Rover Evoque, sa vďaka množstvu nových technológií posúva o ďalší skok vpred. Vďaka týmto vylepšeniam dosahuje až o 11,4 percenta nižšiu spotrebu paliva a o 9,5 percenta nižšie emisie CO2 .

Range Rover Evoque  modelového roka 2014 sa začal na Slovensku predávať práve v týchto dňoch ponúka svojim majiteľom viacero noviniek. Najvýznamnejšou je predstavenie novej 9-stupňovej automatickej prevodovky ZF, ktorá je prvýkrát montovaná práve v modeli Evoque.

Automatická prevodovka ZF-9HP bola prvýkrát predstavená v marci tohto roka na ženevskom autosalóne. Vyznačuje sa ultrarýchlymi reakčnými časmi, ktoré výrobca ZF opisuje ako „pod prahom vnímateľnosti“, a má adaptívny program radenia, ktorý sa dokáže rýchlo prispôsobiť štýlu jazdy. Vďaka širokému rozsahu prevodových stupňov a vylepšenej účinnosti nová prevodovka znižuje spotrebu paliva a emisie a zvyšuje výkon a komfort.

Na želanie je k dispozícii systém Active Driveline, prvý systém pohonu všetkých štyroch kolies na svete, ktorý sa aktivuje v prípade potreby  a zvyšuje pružnosť jazdy. Zároveň však umožňuje dosiahnuť nižšiu spotrebu paliva, pretože pri stabilnej jazde rýchlosťou nad 35 km/h sú poháňané iba predné kolesá. Tento nový systém monitoruje dynamiku vozidla a v prípade potreby do 300 milisekúnd automaticky pripojí pohon zadnej nápravy.

Range Rover Evoque pre rok 2014 ponúka vodičovi výrazne väčšiu podporu vďaka obohateniu výbavy o technológie ako Park Exit (automatické vychádzanie z pozdĺžnych parkovacích miest), Perpendicular Park (zaparkovanie vozidla na stred kolmého parkovacieho miesta), Closing Vehicle Sensing (detekcia približujúcich sa vozidiel) a Reverse Traffic Detection (detekcia premávky pri cúvaní), Lane Departure Warning (varovanie pred vybočením z jazdného pruhu), Traffic Sign Recognition (rozpoznávanie dopravných značiek) a Wade Sensing (snímanie hĺbky pri brodení).

Vďaka novej 9-stupňovej automatickej prevodovke a hnacej sústave Active Driveline sa spotrebu paliva (v prípade vozidiel spĺňajúcich normu EU-5) podarilo znížiť až o 11,4 percenta a emisie CO 2 o 9,5 percenta. Vozidlá pre rok 2014 sú schopné jazdiť s kombinovanou spotrebou len 4,9 l/100 km pri emisiách CO 2 už od 129 g/km.

Podrobnejšie informácie o modeli Range Rover Evoque nájdete na http://www.landrover.sk/evoque

rrevoquezanzibarbronze20081302-r876_res.jpg

l53814intstu47jpglow-custom-r104_res.jpg

l53814extloc09jpglow-custom-r397_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.