Používate svoju kartu? Banka vám vráti peniaze za vedenie účtu

Slováci sú známi tým, že vedia šetriť aj z menších príjmov. Ale pokiaľ ide o banky a služby, ktoré využívajú, sú konzervatívni.

Slováci sú známi tým, že vedia šetriť aj z menších príjmov. Ale pokiaľ ide o banky a služby, ktoré využívajú, sú konzervatívni.

Najčastejším zlozvykom, ktorým „trpia“ a ktorý si vypestovali k svojim financiám je, že si nevšímajú poplatky či už za bežné operácie alebo za služby, ktoré ich bankové balíčky nezahŕňajú. A pritom stačí málo nato, aby ušetrili na svojich mesačných výdavkoch.

Na trhu sa dnes dajú nájsť rôzne bezpoplatkové alternatívy. Väčšinou s nimi prichádzajú internetové banky, ktoré nie sú zaťažené nákladnými pobočkami. Aj preto si môžu dovoliť ponúkať plnohodnotné produkty za nulové alebo nízke poplatky. Napríklad online banka Zuno nedávno predstavila svoju novú verziu účtu Plus. Vďaka aktívnemu využívaniu karty je možné znížiť poplatky za vedenie účtu na nulu. Stačí, ak majitelia účtu Plus, vykonajú počas mesiaca platby kartou vo výške 100 eur.

Účet ako každý iný? Áno, ale bez poplatkov

Účet Plus sa svojimi službami podobá akémukoľvek inému účtu. Balíček obsahuje vedenie účtu, prijímanie a odosielanie domácich a SEPA platieb, zahraničné platby, trvalé príkazy či inkasá. Samozrejmosťou sú aj SMS notifikácie, ktoré zabezpečujú prehľad o všetkých pohyboch na účte. Účet Plus sa však od bežných účtov v klasických bankách líši v dvoch základných bodoch: po splnení  podmienky klientov nečakajú žiadne iné poplatky navyše a druhým rozdielom je, že účet je možné založiť si prostredníctvom internetu vyplnením online žiadosti.

Poistenie karty, ktoré nič nestojí

Je bežné poistiť si byt či auto. Ale menej uvažujú klienti nad poistením platobnej karty. Na poistenie svojej karty často zabúdajú, pritom karta je taktiež majetkom nemalej hodnoty. Banky preto ponúkajú možnosť pripoistiť si svoju kartu tak, aby bola chránená v prípade straty, krádeže či zneužitia. Mnohokrát je však dodatočné poistenie karty spojené s vyššími výdavkami, alebo poplatkami za vedenie účtu. Online banka Zuno sa rozhodla poskytnúť túto službu svojim klientom automaticky a opäť si zato neúčtuje žiadne poplatky navyše.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.