Používate svoju kartu? Banka vám vráti peniaze za vedenie účtu

Slováci sú známi tým, že vedia šetriť aj z menších príjmov. Ale pokiaľ ide o banky a služby, ktoré využívajú, sú konzervatívni.

Slováci sú známi tým, že vedia šetriť aj z menších príjmov. Ale pokiaľ ide o banky a služby, ktoré využívajú, sú konzervatívni.

Najčastejším zlozvykom, ktorým „trpia“ a ktorý si vypestovali k svojim financiám je, že si nevšímajú poplatky či už za bežné operácie alebo za služby, ktoré ich bankové balíčky nezahŕňajú. A pritom stačí málo nato, aby ušetrili na svojich mesačných výdavkoch.

Na trhu sa dnes dajú nájsť rôzne bezpoplatkové alternatívy. Väčšinou s nimi prichádzajú internetové banky, ktoré nie sú zaťažené nákladnými pobočkami. Aj preto si môžu dovoliť ponúkať plnohodnotné produkty za nulové alebo nízke poplatky. Napríklad online banka Zuno nedávno predstavila svoju novú verziu účtu Plus. Vďaka aktívnemu využívaniu karty je možné znížiť poplatky za vedenie účtu na nulu. Stačí, ak majitelia účtu Plus, vykonajú počas mesiaca platby kartou vo výške 100 eur.

Účet ako každý iný? Áno, ale bez poplatkov

Účet Plus sa svojimi službami podobá akémukoľvek inému účtu. Balíček obsahuje vedenie účtu, prijímanie a odosielanie domácich a SEPA platieb, zahraničné platby, trvalé príkazy či inkasá. Samozrejmosťou sú aj SMS notifikácie, ktoré zabezpečujú prehľad o všetkých pohyboch na účte. Účet Plus sa však od bežných účtov v klasických bankách líši v dvoch základných bodoch: po splnení  podmienky klientov nečakajú žiadne iné poplatky navyše a druhým rozdielom je, že účet je možné založiť si prostredníctvom internetu vyplnením online žiadosti.

Poistenie karty, ktoré nič nestojí

Je bežné poistiť si byt či auto. Ale menej uvažujú klienti nad poistením platobnej karty. Na poistenie svojej karty často zabúdajú, pritom karta je taktiež majetkom nemalej hodnoty. Banky preto ponúkajú možnosť pripoistiť si svoju kartu tak, aby bola chránená v prípade straty, krádeže či zneužitia. Mnohokrát je však dodatočné poistenie karty spojené s vyššími výdavkami, alebo poplatkami za vedenie účtu. Online banka Zuno sa rozhodla poskytnúť túto službu svojim klientom automaticky a opäť si zato neúčtuje žiadne poplatky navyše.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.