Atraktívny Rigoletto v podaní Eveza Abdulayeva

Zaujímavý azerbajdžanský barytonista Evez Abdulayev, ktorý kariéru letca vymenil za život vo svetlách rámp, sa predstaví ako Rigoletto v Opere SND v utorok 25. februára 2014.

Novú inscenáciu tohto titulu v hudobnom naštudovaní Friedrichom Haiderom a v réžii hosťujúceho popredného nemeckého tvorcu Martina Schülera uviedla naša prvá operná scéna pri príležitosti 200. výročia narodenia Giuseppe Verdiho. Zaujímavé inscenačné stvárnenie  veľkolepej fresky charakterov zaujalo na premiére v októbri minulého roka nielen našich ale aj zahraničných recenzentov.

Ideálnym námetom sa pre Verdiho stala dráma Viktora Huga Kráľ sa zabáva. Vyhranené typy vykreslil nielen dramatik, ale všetky atribúty, ktoré oslovujú diváka – vášeň, láska, napätie i vražda - svojou nezameniteľnou hudbou emocionálne obohatil majster Verdi.

Evez Abdulayev je vynikajúcim predstaviteľom Rigoletta, cynického hrbáča i milujúceho otca Gildy. Tento charizmatický rodák z Baku, ktorý prezentoval svoje interpretačné umenie na mnohých scénach v Rusku, Taliansku, Nemecku, vo Francúzsku aj v Rakúsku, si už získal návštevníkov aj v SND v operách Nabucco a Macbeth.

Verdiho by sme mohli súčasným jazykom označiť za „hitmakera“. Nielen fanúšikovia opery poznajú mnoho melódií z jeho diel. V Rigolettovi – okrem iných – zaznie aj mimoriadne známa ária „La donna è mobile“, ktorú spieva vojvoda. Na predstavení 25. februára 2014 si ju vypočujeme v podaní Tomáša Juhása, ktorý nedávno spoznal atmosféru vychýrenej Met-ky v New Yorku. Vysnívanou postavou sopranistiek je zasa Gilda. K vynikajúcim predstaviteľkám patrí Ľubica Vargicová. Kritici vyzdvihujú jej farebne temný zamatový soprán, ktorý korešponduje s tragickým osudom hrdinky.

Predstavenie Rigoletta 25. februára, na ktorom popri triu hlavných postáv účinkujú sólisti Opery SND Ján Galla, Denisa Hamarová, Denisa Šlepkovská, Daniel Čapkovič, Ján Ďurčo a ďalší, sľubuje mimoriadny umelecký zážitok.

Vstupenky si môžete kúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea aj on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu www.snd.sk.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“

Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?

Do registra ochranných známok si nemôžete prihlásiť primárne následovné označenia

Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?

Podnikateľom sa často stáva, že výborná služba alebo tovar sú odkopírované a vlastníkom spoločnosti.