Nechcete platiť daňové licencie? M2B.sk vie ako na to

Podnikatelia - daňovú licenciu musíte zaplatiť za spiace firmy už za rok 2014. Vieme ako sa vyhnúť plateniu licencií – prečítajte si náš návod

480pix-r706_res.jpg

Hľadáte cestu ako sa vyhnúť plateniu daňových licenčných poplatkov vo výške 480 až 2880 eur? Presnejšie povedané, hľadáte cestu ako sa legálne „zbaviť“ „spiacej“  neaktívnej spoločnosti? Ak áno, využite možnosť bezplatnej konzultácie na www.m2b.sk a prečítajte si prehľad vašich možností, ktorý sme vám pripravili:

1. Predaj spoločnosti: V tomto prípade dochádza k prevodu obchodného podielu, ako aj k zmene štatutárneho orgánu. Spoločnosť existuje naďalej, povinnosť licenčného poplatku je tak v „réžii“ nového majiteľa.

2. Zrušenie spoločnosti bez likvidácie = fúzia spoločnosti: V prípade, ak spoločnosť nie je zaujímavá na predaj, tak prichádza do úvahy len jej zrušenie a výmaz z obchodného registra.  jednotlivých spôsobov zrušenia a výmazu spoločnosti z obchodného registra je zrušenie spoločnosti bez likvidácie „najmenším nutným zlom“. Typickým príkladom môže byť zlúčenie, kedy existujúca spoločnosť „A“ pohltí zanikajúcu spoločnosť „B“, pričom po zanikajúcej spoločnosti preberie aj stavy z účtovníctva a zmluvných vzťahov.

3. Likvidácia spoločnosti: Ak podnikateľ nedokáže svoju spoločnosť predať, ani ju nedokáže zlúčiť s inou spoločnosťou, tak do úvahy prichádza likvidácia.

4. Podnet na zrušenie spoločnosti súdom ex offo: Posledným, ale zrejme najhorším spôsobom ako zrušiť a vymazať spoločnosť z obchodného registra je podanie podnetu s cieľom, aby samotný súd začal konanie o zrušenie spoločnosti. Musí však existovať zákonný dôvod na zrušenie spoločnosti.

Každá z možností má svoje výhody ale i nevýhody bližšie rozpísané v publikácii Zrušenie, likvidácia a predaj spiacich firiem na stránke M2B.sk. My v spoločnosti M2 Business s.r.o., ktorá je spoľahlivým partnerom v oblasti  zakladania, akvizícii, predaja a likvidácií spoločností pre podnikateľov, vám vždy profesionálne poradíme a vyberieme optimálne riešenie.

Na trhu pôsobíme od roku 2008, naše služby využíva viac ako 2500 spokojných klientov. Zabezpečujeme pre Vás služby zakladania, predaja, odkupu nových i starších spoločností. Okrem najčastejšej formy podnikania – s.r.o., zakladáme i akciové, či komanditné spoločnosti. Ako prvá slovenská firma Vám predáme európske spoločnosti. Môžete využiť i virtuálne sídlo v Bratislave. Komunikujeme v angličtine, nemčine a maďarčine - vieme teda pomôcť i Vašim zahraničným partnerom, prípadne pre Vás založiť spoločnosť v Česku, Maďarsku alebo Poľsku. Pomôžeme Vám aj pri zrušení spoločnosti, vyhlásení konkurzu, likvidácii alebo fúzii .

Ak vám nestačil tento stručný prehľad, alebo uvažujete o predaji spoločnosti, likvidácii spoločnosti alebo zrušení spoločnosti bez likvidácie môžete sa na nás s dôverou obrátiť. Na základe likvidity a bonity vašej spoločnosti Vám odporučíme, ktorá z možností je pre Vás tá najlepšia. Zavolajte nám na tel. číslo: 02/21 029 980 a dohodneme sa na ďalšom postupe.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.