Spoznajte životný príbeh opernej divy Ľubice Vargicovej

Hlas znamenitej sopranistky Ľubice Vargicovej znie nielen na národnom javisku, ale aj na popredných „štáciách“ operného neba. Aká bola jej cesta k úspechu?

Ľubica Vargicová patrí medzi najvýznamnejšie sopranistky Opery Slovenského národného divadla. Svojím zlatom v hrdle učarovala nielen bratislavskému publiku, ale aj divákom vo vychýrenej Metropolitnej opere v New Yorku či vo Viedenskej štátnej opere. Jej soprán znel až v ďalekom Japonsku a taktiež v európskych mestách ako Mníchov, Zürich, Praha, Budapešť, či Berlín.

Obľúbená sopranistka študovala na Konzervatóriu a na Vysokej škole múzických umení v Bratislave u prof. Vlasty Hudecovej. Táto uznávaná pedagogička porozprávala viac o talentovanej speváčke pred kamerami televízie TA3, ktorá nakrúcala nové vydanie relácie Bravo! práve o Ľubici Vargicovej. Na jej začiatky, prácu i rodinu sa pýtala Katarína Korecká.

Nedajte si ujsť reláciu Bravo! o sopranistke Ľubici Vargicovej už tento piatok večer o 21.30 h na obrazovkách spravodajskej stanice TA3. A nepremeškajte Ľubicu Vargicovú aj naživo na doskách Opery SND ako Kráľovnú noci v slávnej opere Čarovná flauta v sobotu 10. mája. Vstupenky si môžete kúpiť v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line na www.snd.sk

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.