Bábkové divadielko otvorí Modrý salón SND aj deťom

Forma bábkového divadla sa vracia na našu prvú scénu po vyše polstoročí. Počiatky siahajú až do roku 1925, keď divadelníci začali tento druh umenia využívať ako nástroj propagácie inscenácií.

Pridanou hodnotou Slovenského národného divadla sú od vlaňajšieho mája tri typy programov v komornom hracom priestore Modrý salón, ku ktorým inklinujú predovšetkým hĺbaví diváci. Najmladšia scéna SND sa pred prvým výročím stane miestom aj pre detských návštevníkov. Repertoár línie Tvoríme totiž rozšíri Bábkové divadielko Vladka Obšila. Prvé predstavenie Portálik bude mať premiéru už v sobotu 29. marca 2014 predpoludním o 11.00 h.

Deti a ich najbližších čaká príbeh na motívy rozprávky o medovníkovom domčeku. Ježibaba, Janko a Marienka ponúknu hravý pohľad do zákulisia divadla, čo predznamenáva už samotný názov Portálik, ktorý je zdrobneninou slova portál – v divadelnej terminológii znamená konštrukciu rámujúcu divákovo optické vnímanie javiska.

Scénu bábkového divadielka vlastnoručne vyrobil člen Činohry SND Vladimír Obšil, ktorý je zároveň autorom textu a režisérom rozprávky. Spolu s ním na javisku Modrého salóna účinkujú Adela MojžišováJán Morávek.

Vstupenky na premiéru rozprávky Portálik sú v predaji v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line na www.snd.sk. V pokladniciach Slovenského národného divadla je zároveň možné zakúpiť si výhodnejšiu Rodinnú vstupenku SND.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.