Bábkové divadielko otvorí Modrý salón SND aj deťom

Forma bábkového divadla sa vracia na našu prvú scénu po vyše polstoročí. Počiatky siahajú až do roku 1925, keď divadelníci začali tento druh umenia využívať ako nástroj propagácie inscenácií.

Pridanou hodnotou Slovenského národného divadla sú od vlaňajšieho mája tri typy programov v komornom hracom priestore Modrý salón, ku ktorým inklinujú predovšetkým hĺbaví diváci. Najmladšia scéna SND sa pred prvým výročím stane miestom aj pre detských návštevníkov. Repertoár línie Tvoríme totiž rozšíri Bábkové divadielko Vladka Obšila. Prvé predstavenie Portálik bude mať premiéru už v sobotu 29. marca 2014 predpoludním o 11.00 h.

Deti a ich najbližších čaká príbeh na motívy rozprávky o medovníkovom domčeku. Ježibaba, Janko a Marienka ponúknu hravý pohľad do zákulisia divadla, čo predznamenáva už samotný názov Portálik, ktorý je zdrobneninou slova portál – v divadelnej terminológii znamená konštrukciu rámujúcu divákovo optické vnímanie javiska.

Scénu bábkového divadielka vlastnoručne vyrobil člen Činohry SND Vladimír Obšil, ktorý je zároveň autorom textu a režisérom rozprávky. Spolu s ním na javisku Modrého salóna účinkujú Adela MojžišováJán Morávek.

Vstupenky na premiéru rozprávky Portálik sú v predaji v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line na www.snd.sk. V pokladniciach Slovenského národného divadla je zároveň možné zakúpiť si výhodnejšiu Rodinnú vstupenku SND.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.