Bábkové divadielko otvorí Modrý salón SND aj deťom

Forma bábkového divadla sa vracia na našu prvú scénu po vyše polstoročí. Počiatky siahajú až do roku 1925, keď divadelníci začali tento druh umenia využívať ako nástroj propagácie inscenácií.

Pridanou hodnotou Slovenského národného divadla sú od vlaňajšieho mája tri typy programov v komornom hracom priestore Modrý salón, ku ktorým inklinujú predovšetkým hĺbaví diváci. Najmladšia scéna SND sa pred prvým výročím stane miestom aj pre detských návštevníkov. Repertoár línie Tvoríme totiž rozšíri Bábkové divadielko Vladka Obšila. Prvé predstavenie Portálik bude mať premiéru už v sobotu 29. marca 2014 predpoludním o 11.00 h.

Deti a ich najbližších čaká príbeh na motívy rozprávky o medovníkovom domčeku. Ježibaba, Janko a Marienka ponúknu hravý pohľad do zákulisia divadla, čo predznamenáva už samotný názov Portálik, ktorý je zdrobneninou slova portál – v divadelnej terminológii znamená konštrukciu rámujúcu divákovo optické vnímanie javiska.

Scénu bábkového divadielka vlastnoručne vyrobil člen Činohry SND Vladimír Obšil, ktorý je zároveň autorom textu a režisérom rozprávky. Spolu s ním na javisku Modrého salóna účinkujú Adela MojžišováJán Morávek.

Vstupenky na premiéru rozprávky Portálik sú v predaji v pokladniciach SND, na predajnom mieste v OC Eurovea a on-line na www.snd.sk. V pokladniciach Slovenského národného divadla je zároveň možné zakúpiť si výhodnejšiu Rodinnú vstupenku SND.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.