SND informovalo o hospodárení v roku 2013

Ako vyplýva z výročnej správy za rok 2013, ktorá je voľne prístupná na www.snd.sk, SND skončilo uplynulý rok s kladným hospodárskym výsledkom vo výške 185.580.- eur.

Na verejnom odpočte o činnosti a hospodárení za rok 2013 uviedlo SND hodnotenie umeleckej úrovne premiérových titulov a ďalších umeleckých aktivít ako aj údaje o hospodárení a nových marketingových formách intenzívneho kontaktu s návštevníkmi inštitúcie.

V roku 2013 SND privítalo 245 214 návštevníkov, čo je v porovnaní s rokom 2012 nárast o 7179 divákov. Vyššie boli aj tržby z predstavení, ktoré činili 2 436 231.- eur. V porovnaní s rokom 2012  tak získala SND zo vstupného o 88 205.- eur viac.

Ako vyplýva z výročnej správy za rok 2013, ktorá je voľne prístupná na www.snd.sk, SND skončilo uplynulý rok s kladným hospodárskym výsledkom vo výške 185.580.- eur.

Aj tieto ukazovatele vyzdvihol na verejnom odpočte o činnosti a hospodárení SND za rok 2013  generálny riaditeľ SND Marián Chudovský a ďalej uviedol: „Teší nás, že Slovenské národné divadlo  vyžaruje pozitívnu energiu. Nehovorím svoj názor, tlmočím názory divákov či členov našej Umeleckej rady SND.  Národné divadlo je transparentné, myslím, že naši diváci k nemu pristupujú s pozitívnym pocitom. Moje tvrdenie podčiarkuje aj skutočnosť, že diváci nám nielen ostali verní, ale že ich aj pribúda.“

Priaznivý hospodársky výsledok bol podporený aj rekordným predajom abonentiek. Kým v roku 2012 bolo predaných 754 kusov (tržba 48 568,50 eur), v roku 2013 to bolo 948 (tržba 56 245.- eur). Ešte výraznejší nárast možno sledovať v predaji obľúbených darčekových poukazov: v roku 2012 bolo predaných 379 (tržba 11 150.- eur) v uplynulom roku 1 303 (tržba 32 930.- eur).

Rastúca popularita SND sa prejavila aj pri návštevnosti portálu www.snd.sk, ktorý zaznamenal v decembri 2013 mesačnú návštevnosť 103 420 návštev v porovnaní s návštevnosťou 85 035 návštev v decembri 2012. Ešte evidentnejší je nárast záujemcov o internetový videokanál SND na portáli youtube.com, ktorý zaznamenal medziročný nárast sledovanosti z 8 821 pozretí v decembri 2012 na 36 368 pozretí v decembri 2013.

Kompletnú správu nájdete na www.snd.sk v sekcii O divadle – dokumenty.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.