Rozvoj kvality vzdelávania na Žilinskej univerzite

Projekt je zameraný na rozvoj ľudského potenciálu vo výskume a inovácii.

Na Katedre výkonových elektrotechnických systémov Žilinskej univerzity v Žiline sa v období od marca 2013 do apríla 2014 realizuje projekt „Spolupráca medzi ŽU v Žiline a VŠ-TU Ostrava na zvyšovaní kvality vzdelávania a prípravy výskumných pracovníkov v oblasti elektrotechniky“ (ITMS: 22410320029), ktorý bol podporený z Operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika - Česká republika 2007-2013, v rámci prioritnej osi 1 Podpora socio-kultúrneho a hospodárskeho rozvoja cezhraničného regiónu a spolupráce, pre oblasť podpory 1.3 Vzdelávanie, trh práce a zamestnanosť.

Projekt je zameraný na rozvoj ľudského potenciálu vo výskume a inovácii. Rozvoj ľudského potenciálu je realizovaný najmä cez vzdelávanie doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov. Pridanou hodnotou projektu je zintenzívnenie spolupráce medzi Žilinskou univerzitou v Žiline a VŠB-Technickou univerzitou v Ostrave, ktorej pracovníci sa už roky intenzívne venujú zvyšovaniu úrovne pedagogického procesu v oblasti elektrotechniky.

Za týmto účelom bolo v rámci projektu zrealizovaných niekoľko typov aktivít. Patria medzi ne spoločné workshopy a semináre, ktoré boli realizované na slovenskej aj českej strane. Vzdelávanie budúcich vedeckých pracovníkov bolo uskutočnené cez viaceré odborne zamerané exkurzie, ktoré boli doplnené súvisiacimi odbornými prednáškami pre študentov. V rámci projektu došlo ku výmene doktorandov oboch partnerov, ktorí tak dostali šancu vzájomne porovnať vedecko-pedagogické aktivity vykonávané na domácej ako aj partnerskej univerzite.

Riešený projekt má aj svoju odbornú časť, v rámci ktorej sa realizuje meranie kvality dodávanej elektrickej energie domácnostiam v sledovanej slovensko-českej prihraničnej oblasti a taktiež sa budujú špecializované laboratóriá na pracoviskách obidvoch partnerov. Výsledky odbornej časti riešeného projektu boli úspešne prezentované na viacerých domácich aj zahraničných konferenciách.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.