Rozvoj kvality vzdelávania na Žilinskej univerzite

Projekt je zameraný na rozvoj ľudského potenciálu vo výskume a inovácii.

Na Katedre výkonových elektrotechnických systémov Žilinskej univerzity v Žiline sa v období od marca 2013 do apríla 2014 realizuje projekt „Spolupráca medzi ŽU v Žiline a VŠ-TU Ostrava na zvyšovaní kvality vzdelávania a prípravy výskumných pracovníkov v oblasti elektrotechniky“ (ITMS: 22410320029), ktorý bol podporený z Operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika - Česká republika 2007-2013, v rámci prioritnej osi 1 Podpora socio-kultúrneho a hospodárskeho rozvoja cezhraničného regiónu a spolupráce, pre oblasť podpory 1.3 Vzdelávanie, trh práce a zamestnanosť.

Projekt je zameraný na rozvoj ľudského potenciálu vo výskume a inovácii. Rozvoj ľudského potenciálu je realizovaný najmä cez vzdelávanie doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov. Pridanou hodnotou projektu je zintenzívnenie spolupráce medzi Žilinskou univerzitou v Žiline a VŠB-Technickou univerzitou v Ostrave, ktorej pracovníci sa už roky intenzívne venujú zvyšovaniu úrovne pedagogického procesu v oblasti elektrotechniky.

Za týmto účelom bolo v rámci projektu zrealizovaných niekoľko typov aktivít. Patria medzi ne spoločné workshopy a semináre, ktoré boli realizované na slovenskej aj českej strane. Vzdelávanie budúcich vedeckých pracovníkov bolo uskutočnené cez viaceré odborne zamerané exkurzie, ktoré boli doplnené súvisiacimi odbornými prednáškami pre študentov. V rámci projektu došlo ku výmene doktorandov oboch partnerov, ktorí tak dostali šancu vzájomne porovnať vedecko-pedagogické aktivity vykonávané na domácej ako aj partnerskej univerzite.

Riešený projekt má aj svoju odbornú časť, v rámci ktorej sa realizuje meranie kvality dodávanej elektrickej energie domácnostiam v sledovanej slovensko-českej prihraničnej oblasti a taktiež sa budujú špecializované laboratóriá na pracoviskách obidvoch partnerov. Výsledky odbornej časti riešeného projektu boli úspešne prezentované na viacerých domácich aj zahraničných konferenciách.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.