SND uvádza 1. mája vynikajúce predstavenie Kráľa Leara z Londýna

Predstavenia v rámci programu National Theatre Live sleduje v súčasnosti štvrť milióna divákov vo vyše 700 sálach v 22 krajinách.

SND ako jediná inštitúcia na Slovensku prináša od začiatku tohto roka priame prenosy činoherných predstavení Národného divadla Veľkej Británie v rámci cyklu National Theatre Live.

1. mája 2014 si v novej budove SND môžete pozrieť Shakespearovu tragédiu Kráľ Lear so začiatkom o 19.45 hod.

Réžiu predstavenia má Sam Mendes (nositeľ ceny britskej kritiky za réžiu hry P. I. Čechova Višňový sad (1989), ceny Laurenca Oliviera za réžiu hry T. Williamsa Sklenený zverinec (1995) a ceny Tony Awards za najlepšiu réžiu muzikálu Cabaret (1998).

Na Slovensku je známy ako filmový režisér bondovky Skyfall (2012), Road to Perdition (2002) a predovšetkým vďaka jeho debutovému kinofilmu filmu Americká krása (1999), za ktorého réžiu dostal o. i. filmového Oscara a Zlatý glóbus.

Starnúci kráľ sa rozhodne rozdeliť svoje kráľovstvo medzi svoje tri dcéry, podľa toho, akými slovami mu dokážu vyjadriť svoju lásku. Podľahne neúprimným rečiam svojich dvoch starších dcér, avšak najmladšiu Cordéliu, ktorá svoju lásku nedokáže vyjadriť slovami, vydedí. A svet kráľa Leara sa postupne mení v chaos...

Rozprávka, ktorá sa ponáša na tú našu o Soli nad zlato, sa však u Shakespeara nekončí šťastne, na záver je na scéne mnoho mŕtvol a mnoho otáznikov. Shakespeare je napriek tomuto zdanlivo rozprávkovému námetu stále aktuálny svojimi otázkami o moci, spoločenských i ľudských problémoch.

V novej budove SND budú predstavenia v priamom prenose uvádzané v anglickom jazyku s použitím českých titulkov.

Vstupenky na prenosy NT live sú k dispozícii v pokladniciach SND, na predajnom mieste SND v OC Eurovea a online na www.snd.sk.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.