Zamestnancov a ich rodiny roztancoval v závode ZF Michal David

Slnečný prvý máj naplnil posolstvo Sun fiesty v ZF do bodky. Nafukovacie atrakcie, kolotoče, bazén plný peny a stánky s dobrotami privítali takmer 11 tisíc zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.

Slnečný prvý máj naplnil posolstvo Sun fiesty v ZF do poslednej bodky. Nafukovacie atrakcie, kolotoče, bazén plný peny a stánky s dobrotami privítali takmer jedenásťtisíc zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Tí prišli do areálu spoločností ZF v Trnave, aby tu strávili príjemný deň so svojimi najbližšími, ukázali im svoje pracovisko či vychutnali si koncert Michala Davida.

TRNAVA. Na slnečný karnevalový sprievod plný usmiatych ľudí sa premenil vo štvrtok 1. mája areál spoločností ZF v Trnave. Tie tu pre svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov pripravili už tradičný Family day. Začiatky tohto podujatia siahajú až do roku 1997 a odvtedy si našlo pevné miesto v kalendári vedenia i zamestnancov.

napodujatieprislotakmerjedenasttisicludi-r609_res.jpg

Na podujatie prišlo takmer jedenásťtisíc ľudí.

Tých sem tento rok zavítalo spolu so svojimi rodinami takmer jedenásť tisíc a bohatý program si užívali naozaj plnými dúškami. Deti sa mohli dosýta vyšantiť v skákacích hradoch, zdolať lezeckú stenu kaktusu, vychutnať si trampolíny i jazdu na divokom býkovi.

zabava-v-areali-zf-r556_res.jpg

Zábava v areáli ZF.

Nechýbali ani kolotoče pre všetky vekové kategórie – kým najmenšie detičky sa vozili na koníkoch či autíčkach malého ružového kolotoča, väčšie deti mali celý areál ako na dlani z obľúbených labutí. Rýchlemu break-dance kolotoču neodolali ani viacerí dospelí, ktorí sa tak aspoň na chvíľu vrátili do svojej mladosti.

hadankyzropravky-r332_res.jpg

Hádanky z rozprávky.

Bohatý program

Moderátorského mikrofónu sa na hlavnom pódiu zhostil populárny Andrej Bičan, ktorý zabával divákov svojou bezprostrednosťou. Okrem neho sa tu vystriedali viacerí tanečníci, speváci  či kúzelník Talostan.

Druhé pódium, umiestnené hlbšie medzi výrobnými halami, dalo priestor folklóru i country a obkolesili ho skôr vyššie vekové kategórie návštevníkov. V uvoľnenej atmosfére si tu pochutnávali na cigánskej pečienke, cukrovej vate či na nemeckej špecialite Flammkuchen. Práve tento osúch so syrom, cibuľkou a slaninkou pripravený na ohni si našiel množstvo priaznivcov.

vlaciksachsacik-r922_res.jpg

Vláčik Sachsáčik

Neďaleko odtiaľ sa trávnaté priestranstvo zmenilo na rozprávkovú krajinu. Včielka Mája zasvätila deti do tajov výroby medu, na Disney-terase sa mohli odfotiť s káčerom Donaldom, Mickey Mouseom i myškou Minnie. Tí odvážnejší vstúpili do Shrekovej bažiny, aby mu pomohli nájsť jeho milú Fionu, ktorá sa stratila na potulkách svetom.

veselepostavickyzabavalideti-r422_res.jpg

Veselé postavičky zabávali deti.

Staršie deti či dospelí si mohli vyskúšať streľbu z luku i vzduchovky, mladší pretekali na trojkolkách na ručný pohon. Množstvo ľudí pritiahli i ukážky práce hasičov, ktorí sa pustili do boja s plameňmi v aute.

Hviezdny Michal David

Súčasťou podujatia Sun Fiesta in ZF 2014 – ako znel jeho oficiálny názov, boli aj ukážky výroby a prehliadka výrobných hál. Práve z nich mohli návštevníci odísť s milou spomienkou v podobe fotografie na originálnom kovovom výlisku.

A nie len to! Videli, ako sa kovový plát pod váhou lisu na tieto výlisky premieňa a ako ich automatická ruka ukladá na správne miesto.

Výrobky spoločností ZF sa používajú najmä v automobilovom priemysle, takže podujatie vhodne dopĺňala výstava veteránov. Nádherné štvorkolesové tátoše parkovali priamo v areáli a stali sa stredobodom pozornosti väčšiny mužov i chlapcov. Do rytmu tanca však aj ich pár minút popoludní vtiahli chytľavé pesničky hlavnej hviezdy podujatia, Michala Davida.

Návštevníci tancovali a spievali spolu s ním a jeho vystúpenie bolo zlatým klincom programu.

hlavnouhviedzouprogramubolmichaldavid-r704_res.jpg

Hlavnou hviezdou programu bol Michal David.

Jednoducho, na svoje si tu prišli naozaj všetci, a podujatie výborné vystihujú slová generálneho riaditeľa spoločnosti  ZF SLOVAKIA Petra Dolla:  „Family day je jarný slnečný deň v skutočnosti i v prenesenom zmysle slova. Zamestnanci si tu môžu užiť v kruhu svojich najbližších pohodu a zábavu, odreagovať sa od svojich každodenných pracovných povinnosti, ukázať rodinným príslušníkom alebo priateľom svoje pracovisko a celkovo spoločnosť v ktorej pracujú. Toto podujatie je tiež jednou z foriem poďakovania naším zamestnancom za ich prácu a príspevok k úspechu našej spoločnosti.“

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.

4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť

Nenechajte sa popliesť poverami či polopravdami o tepelnoizolačných materiáloch

Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva

V priestoroch Múzea dopravy v Bratislave 19. októbra 2018

XXIII. Seminár I. Poliačka – Rozvoj cestnej infraštruktúry

XXIII. Seminár I. Poliačka s medzinárodnou účasťou – Rozvoj cestnej infraštruktúry.