Do projektu rodinných pasov sa zapojilo už 314 rodín

Bratislavský kraj spustil 1. mája nový projekt pre rodiny s deťmi, vďaka ktorému môžu aktívnejšie tráviť svoj voľný čas a využívať množstvo zliav aj za hranicami regiónu.

Bratislavský kraj spustil 1. mája nový projekt pre rodiny s deťmi, vďaka ktorému môžu aktívnejšie tráviť svoj voľný čas a využívať množstvo zliav aj za hranicami regiónu. Za necelé dva týždne sa zaregistrovalo už 314 rodín.

„Do projektu rodinného pasu sú zapojení Bratislavská župa, Trnavská župa, Burgenland a Dolné Rakúsko. Úplne zásadný obrys toho, čo ten rodinný pas ponúka je, že pre držiteľov, ktorí ich majú, sú na rôzne športové, kultúrne akcie alebo dokonca aj obchody naviazané rôzne zľavové programy,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo. Počíta sa so zapojením takmer 1 000 prevádzok vo všetkých štyroch partnerských regiónoch.

Zľavy sú určené pre oblasť turizmu, relaxu, športu a kultúry. Karty sa vzťahujú na rodiny, ktoré majú deti do 18 rokov. Zaregistrovaných je zatiaľ 129 rodín s jedným dieťaťom, 152 rodín s dvoma deťmi, 23 rodín s troma deťmi, päť rodín so štyrmi deťmi, štyri rodiny s piatimi deťmi a jedna rodina so šiestimi deťmi. Registrácia je možná prostredníctvom web stránky www.rodinne-pasy.sk. Projekt bol podporený v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko-Rakúsko 2007-2013 vo výške zhruba 120 000 eur, z toho iba 6 000 eur bol finančný náklad pre Bratislavský kraj, to je tá povinná spoluúčasť,“ dodal Peter Húska, zodpovedný za priority BSK.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.