Galandia, miesto pre rodinnú pohodu a aktívny oddych

Pán Ladislav Majerník začínal v Termál Centre Galandia takpovediac od nuly.

Pán Ladislav Majerník začínal v Termál Centre Galandia takpovediac od nuly. Za sedem rokov sa mu spoločne s jeho tímom zamestnancov podarilo vybudovať miesto, kde sa rady vracajú mnohé slovenské rodiny. Prezradil nám, na čo je v Galandii najviac hrdý a aké sú jeho ďalšie plány.

Slovensko dnes ponúka v každom kraji zážitkové aquaparky. Mnohé z nich spĺňajú požiadavky aj tých najnáročnejších návštevníkov. Ako vznikla myšlienka vybudovať Termál Centrum Galandia?

S nápadom vystavať v Galante kúpalisko pre ľudí prišli poslanci mesta spolu s vtedajším primátorom. Dali vypracovať projekt a podklady na to, aby mesto mohlo získať financie z Európskej únie vo výške 130 miliónov korún. Spoločnosť Galandia bola založená v roku 2007, keď už bol aquapark vybudovaný, a ja som sem vstúpil ako konateľ. Mojou úlohou bolo dať Termál Centru Galandia ideu a zaviesť tu fungujúci systém. Začínal som úplne od nuly, s jedným laptopom a telefónom, a postupne sa dostavili prvé úspechy. Dnes tu pracuje 25 ľudí a sme pre zákazníkov otvorení 365 dní v roku.

Na čo konkrétne ste vo vašom Termál Centre hrdý?

Som hrdý v prvom rade na svojich zamestnancov a na ich prístup, ktorý je dôkazom toho, že touto prácou doslova žijú. Taktiež som hrdý aj na náš  areál, na špičkové trávniky, krásne antikorové bazény, na čistotu a hygienu, na našu technológiu a stroje. Vždy ma veľmi poteší, keď nám klient po celodennej návšteve Galandie  ďakuje za to, že sa tu cítil príjemne. V takýchto chvíľach si poviem, že sa to oplatí robiť.

V čom sa vám darí byť lepší v porovnaní s konkurenciou?

Nerád by som nás porovnával s  inými aquaparkami. Myslím si však, že našou veľkou devízou je, že nie sme „masovka“. Ľudia tu majú pokoj, dostatočný priestor pre celú rodinu a prichádzajú sem hlavne  odpočinúť si a zabaviť sa. U nás v Galandii prevláda rodinná atmosféra a máme dokonca  referencie od ľudí, že v porovnaní napríklad s aquaparkom v Španielsku si u nás aj práve vďaka tejto atmosfére lepšie oddýchnu. Nemáme síce toľko atrakcií, ale oddych a dobrá nálada sú u nás vždy zaručené.
sme490x300-r818_res.jpg

Pre Slovákov sú termálne kúpaliská vyhľadávaným miestom nielen na relaxáciu, ale aj kvôli priaznivým zdravotným účinkom. Akými liečivými účinkami sa môže pochváliť Termál Centrum Galandia?

Slovo termál v názve nášho strediska znamená teplá, čiže nie liečivá. Máme tu normálnu vodu, upravenú podľa prísnych hygienických noriem tak, aby vyhovovala na kúpanie. Zohrievame ju  geotermálnou vodou, ktorá k nám prichádza z mestskej spoločnosti Galantatherm. Zároveň využívame aj tepelné čerpadlá, ktoré sú poháňané elektrinou od ZSE. Elektrinu tiež využívame v rámci vzduchotechniky a podlahového kúrenia.

Ste strediskom s celoročnou prevádzkou, čo je náročné z pohľadu spotreby energií. Lokalita Galanty je bohatá na geotermálne zdroje. Aké miesto majú obnoviteľné zdroje vo vašom projekte?

V minulosti som mal  na stole zaujímavý projekt vo výške približne 5 miliónov korún  od rakúskej spoločnosti. Išlo o solárne panely, avšak je dôležité uvedomiť si, že  sme mestská spoločnosť. To znamená, že na svoje prevádzkové náklady si musíme zarobiť a  investovať môžeme až z akumulovaných rezerv. Prevádzka zatiaľ, bohužiaľ, nezarába toľko, aby sme mohli investovať do nových technológií a vzhľadom na to, že naše stredisko ponúka voľnočasové aktivity, je veľmi ťažké získať úver od banky.

Spomenuli ste, že odoberáte elektrinu od ZSE.  Ako ste spokojní so službami tohto dodávateľa?

Oceňujem najmä profesionálny prístup nášho Account Managera, ktorý odvádza veľmi dobrú prácu. Vzťah medzi nami je na vysokej  úrovni a doteraz som sa naňho mohol vždy stopercentne spoľahnúť. Už neraz som tu mal konkurenčné spoločnosti, ale tam nemám žiadnu istotu a najmä chýba vzťah.  Vyhovuje mi spolupráca so ZSE, a aj preto som nedávno podpísal zmluvu na rok 2015.

Zábavné vodné parky ponúkajú množstvo atrakcií, pri ktorých je dôležité dbať o bezpečnosť návštevníkov. Aké kroky ste podnikli v tomto smere?

Všetky atrakcie, ktoré tu máme pre našich návštevníkov, navrhol architekt v zmysle slovenských noriem a vyhlášok. Samozrejme, pravidelne vykonávame revíziu atrakcií, aby boli schopné bezpečnej prevádzky.

Návštevníci vodných svetov majú čoraz vyššie nároky na kvalitu a všestrannosť ponúkaných služieb, inovatívnosť či na dostupnosť stredísk. Aká je vaša vízia budúcnosti, čo všetko plánujete ponúknuť ako pridanú hodnotu?

Obrovský potenciál vidím práve v rozšírení nášho strediska o ubytovacie kapacity, keďže máme veľmi dobrú polohu pri obchvate mesta Galanta, kde denne prejde tisíc áut. Na začiatok by stačil menší hotel s približne stovkou lôžok, kongresovou sálou, s wellnessom a reštauráciou. Tak by sme mohli osloviť rôzne firmy a poskytnúť im reprezentatívne priestory napríklad na konferencie, firemné akcie, eventy a iné.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.