Podnikatelia si môžu zľahčiť prístup na zahraničné trhy

Slovenskí podnikatelia budú mať ľahší prístup na trhy svojich zahraničných partnerov.

BRATISLAVA 24. júna - SBA / Slovak Business Agency / ako člen siete Enterprise Europe Network, podporuje aj medzinárodný rast malých a stredných podnikateľov na Slovensku a zabezpečuje im potenciálnych obchodných, či technologických partnerov i v zahraničí. Napomáha im preniknúť na nové trhy a to nielen v rámci Európskej Únie, ale aj na trhy tretích krajín ako sú Rusko, Uzbekistan, Japonsko, či iné.

Informačné podujatie zamerané na spoluprácu s uzbeckými partnermi sa uskutoční 26. júna 2014 v Bratislave. Jeho obsahová náplň je zameraná na možnosti pre slovenské firmy ako užšie spolupracovať s uzbeckými manažérmi a na perspektívy, ktoré poskytuje slovenským firmám podnikanie v Uzbekistane. Spoločnosti, ktoré majú záujem o podujatie a o služby SBA, sa môžu priebežne registrovať aj prostredníctvom on-line formulára.

Uzbecká republika je jedna z najrýchlejšie rastúcich ekonomík v Strednej Ázii s viac ako 30 miliónmi spotrebiteľov. V ostatnom desaťročí pravidelne dosahuje približne 8 % nárast HDP a vytvára priaznivé prostredie pre investície, rozsiahly systém záruk a privilégií garantovaných zákonom pre zahraničných investorov a ucelený systém opatrení na povzbudenie činnosti firiem so zahraničnými investíciami.

Slovak Business Agency (SBA) ponúka malým a stredným podnikom so sídlom na Slovensku možnosť registrovať sa aj do databázy medzinárodnej spolupráce, ktorá je v súčasnosti v štádiu prípravy.

Podujatie sa koná v rámci projektu Management Training Programme (MTP) – Capacity Building for Small and Medium Enterprise Management in Uzbekistan, ktorý je finančne podporený z prostriedkov Európskej komisie.

Slovak Business Agency (SBA)
Miletičova 23
www.sbagency.sk

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.