Podnikatelia si môžu zľahčiť prístup na zahraničné trhy

Slovenskí podnikatelia budú mať ľahší prístup na trhy svojich zahraničných partnerov.

BRATISLAVA 24. júna - SBA / Slovak Business Agency / ako člen siete Enterprise Europe Network, podporuje aj medzinárodný rast malých a stredných podnikateľov na Slovensku a zabezpečuje im potenciálnych obchodných, či technologických partnerov i v zahraničí. Napomáha im preniknúť na nové trhy a to nielen v rámci Európskej Únie, ale aj na trhy tretích krajín ako sú Rusko, Uzbekistan, Japonsko, či iné.

Informačné podujatie zamerané na spoluprácu s uzbeckými partnermi sa uskutoční 26. júna 2014 v Bratislave. Jeho obsahová náplň je zameraná na možnosti pre slovenské firmy ako užšie spolupracovať s uzbeckými manažérmi a na perspektívy, ktoré poskytuje slovenským firmám podnikanie v Uzbekistane. Spoločnosti, ktoré majú záujem o podujatie a o služby SBA, sa môžu priebežne registrovať aj prostredníctvom on-line formulára.

Uzbecká republika je jedna z najrýchlejšie rastúcich ekonomík v Strednej Ázii s viac ako 30 miliónmi spotrebiteľov. V ostatnom desaťročí pravidelne dosahuje približne 8 % nárast HDP a vytvára priaznivé prostredie pre investície, rozsiahly systém záruk a privilégií garantovaných zákonom pre zahraničných investorov a ucelený systém opatrení na povzbudenie činnosti firiem so zahraničnými investíciami.

Slovak Business Agency (SBA) ponúka malým a stredným podnikom so sídlom na Slovensku možnosť registrovať sa aj do databázy medzinárodnej spolupráce, ktorá je v súčasnosti v štádiu prípravy.

Podujatie sa koná v rámci projektu Management Training Programme (MTP) – Capacity Building for Small and Medium Enterprise Management in Uzbekistan, ktorý je finančne podporený z prostriedkov Európskej komisie.

Slovak Business Agency (SBA)
Miletičova 23
www.sbagency.sk

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.