Štvrtok, 25. apríl , 2019

Doplnky zo súťaže Kúpeľňa snov II si môžete pozrieť i kúpiť

Súťaže sa zúčastnili hlavne žiaci 1. pomaturitného ročníka – odbor Produktová tvorba. Pod vedeních svojich pedagógov vytvorili množstvo krásnych zrkadiel a mydelničiek.

Ako ste si vysnívali svoj život? Svoju rodinu, svoj dom... Splnili ste si tieto Vaše sny? Pre každého, čo si splnil svoj sen je toto isto úžasný pocit. Sny sú pre niektorých len únik z reality, pre iných motivácia do budúcna. Dnes mnoho ľudí prestalo snívať. No isto každý bude súhlasiť, že najviac snov a isto i najodvážnejších majú práve deti.img3888-r297_res.jpg

Po prvom veľmi úspešnom ročníku Kúpeľne snov, ktorá bola zameraná na žiakov umeleckých škôl Liptova, kde deti kreslili svoju predstavu o kúpeľni snov bol tohto roku zorganizovaný druhý ročník tejto súťaže. Tento krát bolo zadanie trošku náročnejšie a Kúpeľňa snov II sa niesla s témou Doplnky do kúpeľňe snov. Preto i cieľová skupina žiakov bola zo Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku.

Súťaž bola škole zadaná od prvého kvartálu tohto roku. Študenti sa teda mohli pustiť do tvorivých prác. Na konci školského roku zasadla komisia v zložení zástupcov KRT, Komunitnej nadácie Liptov, Nadačného Fondu  Deti deťom, odborníka z Galérie Ľ. Fullu RBK a školy úžitkového výtvarníctva. Spoločne sa vyhodnotili práce, ktoré ďalej poputujú na výstavu do kúpeľňového štúdia v Liptovskom Mikuláši, kde si doplnky môžete  vydražiť...

img3885-r865_res.jpgSúťaže sa zúčastnili hlavne žiaci 1. pomaturitného ročníka – odbor Produktová tvorba. Pod vedeních svojich pedagógov vytvorili množstvo krásnych zrkadiel a mydelničiek. Doplnky sú vyrobené rôznymi technikami. Na veľkých zrkadlách sú ručne vyrezávané rámy z masívu či drevotriesky, niektoré prírodné, niektoré lakované. Malé zrkadlá sú vyzdobené technikou pieskovanie a jedno je ručne maľované.

mtn0888-r149_res.jpg

Komisia spoločne vybrala ručne vyrezávané zrkadlo z masívu ako víťaza spomedzi všetkých doplnkov. Jeho autorka Lenka Hanáková získa budúci rok príspevok na štipendium od kúpeľňového štúdia K.R.T. v Liptovskom Mikuláši a Komunitnej Nadácie Liptov. Víťazke blahoželáme  a dúfame, že vytvorí ešte mnoho krásnych diel.

Všetky diela sú až do polovice septembra vystavené v priestoroch kúpeľňového štúdia K.R.T. v Liptovskom Mikuláši, kde sa na ne môžu prísť všetci pozrieť. A nie len to. Diela je možné si odkúpiť, stačí ponúknuť čo najvyšší finančný príspevok za vybrané dielo. Uchádzať sa o diela môžete do konca výstavy a krásne ručne robené doplnky od šikovných študentov môžu zdobiť i Váš príbytok. Všetky peniažky vyzbierané z predaja týchto výrobkov poputujú do Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku. Príďte sa pozrieť, vyberte si Váš nový originálny doplnok domov a podporte kreativitu a šikovnosť detí.

ENVIRO DEŇ v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.