Platby kartami už zrejme budú out, najnovšie sa už platí mobilmi

Oblasť bezhotovostných platieb sa neustále vyvíja a prakticky každý mesiac sa objaví inovácia, ktorá zjednoduší platenie alebo inak odbremení zákazníka.

Oblasť bezhotovostných platieb sa neustále vyvíja a prakticky každý mesiac sa objaví inovácia, ktorá zjednoduší platenie alebo inak odbremení zákazníka. Najnovším trendom je platba mobilom.

Premeniť smartfón na peňaženku sa dá zo dňa na deň. Stačí u operátora požiadať o vydanie novej simkarty, ktorá umožňuje platenie. Vďaka funkcii NFC na simkarte sa odteraz smartfón dokáže pripojiť k akémukoľvek bezkontaktnému platobnému terminálu a vyslať informáciu, že majiteľ telefónu by rád zaplatil za kávu, za zmrzlinu, za menší aj väčší nákup... za čokoľvek. Samozrejme, že predtým treba mať na svojom novom účte v mobile vložené nejaké peniaze. Výšku účtu v mobile si jeho majiteľ určuje sám a tento nový účet je absolútne nezávislý od účtu používateľa v banke. Je to akýsi predplatený kredit, ktorý sa dá kedykoľvek navýšiť alebo doplniť.

Nová technológia určite očarí každého, kto je zvyknutý nebrávať si so sebou príliš veľa vecí. Mobil okrem klasických funkcií telefonovania, prístupu na internet alebo poskytovania zábavy dokáže teraz aj zaplatiť. Nová „platiaca“ simkarta navyše už podporuje aj technológiu LTE, čo znamená, že smartfón bude po výmene môcť využívať najmodernejšiu a najrýchlejšiu 4G sieť.

V Telekome ponúkajú tento prelomový produkt pod názvom MyWallet Mobilná peňaženka a v súčasnosti o ňom poskytujú množstvo informácií v médiách, na svojej webstránke www.telekom.sk/mywallet aj priamo v pobočkách. Práve táto spoločnosť sa teraz rozhodla motivovať všetkých, ktorí sa neboja vyskúšať si moderné technológie medzi prvými. Prvým 1 500 zákazníkom totiž Telekom preplatí zriaďovací poplatok 9,95 eura. Navyše dostanú jednorazovú odmenu 5 eur za prvé dobitie a ďalších 10 eur získajú za intenzívne používanie svojho účtu.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.