Piatok, 18. október, 2019 | Meniny má Lukáš

Za župné dotácie zrenovovali škôlky aj sociálne zariadenia

Zrenovované triedy, nové sociálne zariadenia či prístavba pre viac žiakov materských škôl. Na to všetko boli v seneckom okrese použité dotácie Bratislavského samosprávneho kraja.

Zrenovované triedy, nové sociálne zariadenia či prístavba pre viac žiakov materských škôl. Na to všetko boli v seneckom okrese použité dotácie Bratislavského samosprávneho kraja v rámci projektu Naša škôlka – náš kraj. Minulý týždeň skontrolovalo vedenie župy materské školy v obciach Reca, Igram a Blatné.

„Aj v seneckom okrese sa podarilo zvýšiť kapacity a zlepšiť vybavenie škôlok. Priestor máme stále napríklad na zatepľovanie či modernizáciu jedální,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

„Dotácia, ktorá nám bola poskytnutá z Bratislavského samosprávneho kraja bola v tomto projekte použitá na renováciu sociálnych zariadení v spodnej časti, pretože vrchná časť, nadstavba, je kompletne zrekonštruovaná a staršia časť nám zostala, bohužiaľ, v pôvodnom stave,“ priblížila starostka Blatného Katarína Takáčová. Obec na to dostala od župy dotáciu vo výške 4 510 €. V Reci sa aj vďaka dotácií od BSK vo výške 5 000 € podarilo rozšíriť kapacitu škôlky. „Zvýšili sme kapacitu o 15 detí, takže od 1. septembra máme 60 detí v materskej škole. Pôvodne sme mali 40 – 42, takže vďaka tejto prístavbe sme mohli riešiť túto problematiku v obci,“ spresnil starosta obce Zoltán Metzner. V Igrame za župnú dotáciu 4 000 € vymenili okná a dvere na budove materskej školy.

Projekt Naša škôlka – náš kraj prebieha už druhý rok. V tomto roku podporila župa 76 materských škôl dotáciami spolu vo výške 402 900 eur. V hlavnom meste to bolo 22 škôlok, v seneckom okrese 23, v malackom 20 a v pezinskom okrese 11 škôlok. BSK sa na tejto situácii podieľal v zmysle prijatého Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR). Nový PHSR umožňuje podporovať aj predškolské zariadenia a predškolskú výchovu.

igram02-r937_res.jpg

blatne01-r312_res.jpg

blatne02-r162_res.jpg

blatne03-r197_res.jpg

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.